In het spoor van de Mbappé-show: Haaland dirigeert Dortmund naar CL-zege

UEFA Champions League | “Wat Kylian Mbappé kan, dat moet ik ook kunnen.” Met deze zin stapte Erling Haaland hoogstwaarschijnlijk gisteren het veld op bij Sevilla. Terwijl Mbappé PSG met een hattrick naar een zege loodste bij FC Barcelona, noteerde Haaland gisteren twee goals en een assist in de 2-3 uitzege bij Sevilla.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl Sevilla in eigen land best goed bezig is met een vierde plaats, draait het dit seizoen niet al te lekker bij Borussia Dortmund. Coach Lucien Favre werd reeds in december de laan uitgestuurd na slechte resultaten en voorlopig lijkt interim-coach Edin Terzic het roer niet te kunnen omgooien. Voorafgaand aan het duel met Sevilla werd er tegen Hoffenheim gelijkgespeeld en verloren tegen Freiburg, Gladbach en Leverkusen. Tussendoor won Dortmund wel zijn thuismatch tegen Augsburg, maar het mag met een zesde plaats in de Bundesliga duidelijk wat meer zijn voor de Borussen.

Haaland zet scheve situatie recht

Ook in de beginfase bij Sevilla leek de negatieve spiraal zich door te trekken. Een afgeweken schot van Suso belandde na amper zeven minuten spelen tegen de touwen. Gelukkig kunnen ze bij Dortmund rekenen op het fenomeen Erling Haaland. De jonge Noor dribbelde na 20 minuten enkele Sevilla-verdedigers en gaf mee met Mahmoud Dahoud, die met een fraai afstandsschot gelijk maakte. 

Het was het startschot voor de grote Haaland-show in de eerste helft. Na de gelijkmaker zorgde de Noor namelijk zelf voor twee doelpunten. Nog voor de twee teams de kleedkamer indoken, zette Haaland Dortmund al op rozen. In de laatste minuten van de wedstrijd lukte Luuk de Jong nog een doelpunt, waardoor de boot bij Sevilla nog niet helemaal gezonken is.

Duizelingwekkende statistieken

Dat Haaland zijn ploeg andermaal over de streep trekt, hoeft intussen niet meer op wenkbrauwengefrons te leiden. Dat de Noor beschikt over een sterk paar schouders om zijn team te dragen, zagen we reeds bij Salzburg en nu ook bij Dortmund.

De cijfers van Haaland in de Champions League zijn nauwelijks te geloven met 18 goals in 13 wedstrijden. Hij scoorde ook minstens één keer tegen elke tegenstander die hij al tegenkwam op het kampioenenbal. En dan zou je haast nog zijn bijdrage in de eigen Bundesliga vergeten. In 16 gespeelde matchen dit seizoen zit hij in Duitsland aan 15 goals en 4 assists. Het zijn statistieken om van te tuimelen.

Inspirerende Mbappé

Reeds hierboven vermeld maakten we de vergelijking met Kylian Mbappé, die PSG een dag eerder dirigeerde naar een zege tegen Barcelona. Haaland zag evenzeer die prestatie op televisie en liet zich erdoor inspireren. "Toen ik Mbappé een hattrick zag scoren, kreeg ik gratis motivatie, een gratis boost", zei hij na de match.

"Ik ben trots dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. Nu moeten we snel herstellen en met een positieve ingesteldheid terugkeren naar de Bundesliga", besloot de Noor.

Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal… In de UEFA Champions League kan alles!

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top