Stream deze week wat cultuur of zing de longen uit je lijf

Het zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren voor onze Belgische cultuurhuizen weer voorstellingen kunnen opvoeren voor afgeladen volle zalen. Gelukkig is de sector op meer dan één vlak creatief en schotelen ze ons wekelijks enkele alternatieven voor. Deze week: de livestreams ‘Komt dat komt’ vanuit ARSENAAL/LAZARUS en ‘Allez, Chantez’ vanuit de Handelsbeurs.

Komt dat komt

Wat als een acteur in een film moet spelen zonder dat hij het verhaal kent? Dat is het uitgangspunt van een experiment dat donderdagavond live gestreamd wordt vanuit de Mechelse zaal ARSENAAL/LAZARUS. Acteurs Günther Lesage (‘Wat Als?’, ‘Café Derby’), Greg Timmermans (‘Ben X’, ‘Het Tweede Gelaat’) en Femke Stallaert (theatermaakster bij DE MAAN) make live een langspeelfilm, zonder dat ze op de hoogte zijn van de plot. Een onzichtbare regisseur geeft hen via oortjes regieaanwijzingen en het verhaal ontvouwt zich terwijl ze spelen. Improviserend banen ze zich een weg naar het einde.
 
Komt dat komt’ gaat over vrije wil, stemmen in je hoofd en de menselijke drang naar controle. Want hoeveel controle zullen de acteurs met hun spel hebben op het verloop van de film? Vanuit je zetel kan je het donderdagavond mee met hen ontdekken. Wie voor zeven euro een ticket koopt, kan vanaf 19u30 inloggen op de livestream. De voorstelling start om 20u15 en duurt ongeveer 80 minuten.
 
Ga naar de website van ARSENAAL/LAZARUS om een online ticket te kopen.

Allez, Chantez!

Samen zingen schept geluk. Dat is het motto waarmee Annelore Camps en Laila De Bruyne al sinds 2015 zangsessies organiseren met de naam ‘Allez, Chantez!’. Omwille van de coronamaatregelen zijn gezamenlijke zangsessies maar moeilijk te organiseren, dus stortten de initiatiefnemers zich al sinds het begin van de crisis op een gestreamd evenement. Zo kan iedereen die dat wil elke maand van thuis uit mee zingen.
 
Het online evenement is helemaal gratis, mits registratie vooraf. De teksten verschijnen op het scherm, zodat iedereen in de zetel, tuin, badkamer … luidkeels mee kan zingen, zich uit kan leven en zo weer wat verbondenheid kan voelen. En kunnen we dat niet allemaal gebruiken?
 
De familieversie van ‘Allez, Chantez!’ voor iedereen ouder dan zes jaar start donderdag om 14u. Om 20u30 volgt de gewone online versie. Check de website van de Handelsbeurs om je in te schrijven.

Muziek

Bekijk alles
Top