Ons Elftal van de Week

Sport | Het winterweer had weinig invloed op 1B afgelopen weekend. Drie van de vier matchen konden gewoon doorgaan. Enkel Union Saint-Gilloise kon winnen en zo zien de Brusselaars hun voorsprong weer wat groter worden.

Union Saint-Gilloise kwam al snel op achterstand tegen Club NXT, Lapoussin speelde slordig in bij Daniel Perez die meteen raak schoot in zijn debuut bij Club NXT. Geen negende clean sheet dus voor Anthony Moris. De Belgisch-Luxemburgse doelman moest dan maar op een andere manier zijn statistieken aanspekken. En dat deed hij in de vorm van een assist! Moris speelde snel diep naar Vanzeir die de bal perfect meenam en de 1-1 op het bord zette. Na de rust trok de man in vorm van Union zijn ploeg helemaal over de streep met zijn tweede van de avond. Het penaltydoelpunt was al de zeventiende goal van het seizoen en daarmee is Vanzeir de nieuwe topschutter in 1B. In het slot van de wedstrijd kopte Burgess nog de 3-1 binnen en zo blijft Union op kop met een perfect rapport in 2021.

Lierse en Deinze wachten al een tijdje op een nieuwe driepunter en ook op het Lisp kon geen van beide de drie punten pakken. Lierse leek wel lange tijd op weg naar de overwinning nadat Placca de thuisploeg na twaalf minuten op voorsprong bracht. Deinze speelde enkele knappe kansen bij elkaar, maar Brughmans stond uitstekend te keepen. De Lierse-doelman kon zijn goede wedstrijd helaas niet bekronen met een clean sheet, want in de 84e minuut kopte De Belder de gelijkmaker tegen de touwen. Met het gelijkspel schieten zowel Lierse als Deinze weinig op. Beide teams blijven in de rechterkolom van het klassement staan.

Westerlo-Lommel was met de rust nog 0-0, hoewel we toch heel wat kansen te zien kregen. Voor een goal was het wachten tot minuut 58. Costa speelde zwak terug naar zijn doelman en gaf Çiçek zo de kans om Van Eenoo te bedienen voor de 1-0. Lommel ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en maakte het Westerlo knap lastig. Tien minuten voor tijd werden de Limburgers ook beloond met een kopbaldoelpunt van Neven. Westerlo en Lommel delen de punten en zo wordt de kloof met de leider alweer een stukje groter.

RWDM-Seraing werd uitgesteld omdat het veld onbespeelbaar bleek.