Oude en nieuwe gezichten in ‘Don’t Worry Be Happy’

In het nieuwe seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’ op Play4 knopen we weer aan met oude bekenden en leren we een paar nieuwe mensen kennen. Vanaf vanavond tonen zij elke woensdag om 20u35 dat het leven ook mooi kan zijn zonder geld. Het tweede seizoen is opnieuw een ode aan de eenvoud.

In ‘The Sky is the Limit’ volgde televisiemaker Peter Boeckx enkele van de rijkste en flamboyantste ondernemers van ons land. In ‘Don’t Worry Be Happy’ trekt hij naar de andere kant van het financiële spectrum, niet om te lachen met mensen hun miserie, maar om te tonen dat rijkdom en weelde geen noodzaak zijn voor een gelukkig leven. De huishoudens die hij met zijn lens vastlegde zijn namelijk niet rijk, maar ook niet ongelukkig. Het tweede seizoen gaat verder op hetzelfde elan en volgt negen gezinnen die – noodgedwongen of bewust gekozen – niet veel hebben.
 
Wie het eerste seizoen van het programma volgde, herinnert zich vast en zeker nog de broers Louis en Hubert, die nog steeds op de boerderj van hun ouders wonen. Louis brak tijdens de opnames zijn heup, waarna hij acht weken in het ziekenhuis moest verblijven. Hubert moet hun geliefde veld dus alleen verzorgen.
 
Ook de Davidsons duiken weer op, zo genoemd omdat hun jongste zoon de naam Harley draagt. Vorig jaar voerde mama Els een succesvolle strijd tegen kanker, maar afgelopen zomer was haar ziekte weer terug. Zelfs tegenover al die tegenslagen kan er bij de familie een lach en een kwinkslag vanaf.

Vrij bestaan

Nieuw in het programma is Floris, die vroeger goed zijn boterham verdiende, maar daarom niet gelukkig was. Hij recupereerde van een alcoholverslaving en vindt nu het geluk bij zijn hond, zijn varkens en de schilderkunst. Kelly en Nathan zijn ook nieuwe gezichten. Zij hebben elf kinderen en een heleboel dieren. Sinds kort zijn ze schuldenvrij en ze doen er alles aan om hun kinderen alles te geven, maar officieel leven ze nog steeds onder de armoedegrens.
 
Willy en Wim waren 38 jaar geleden een van de eerste homokoppels in Vlaanderen die huwden. Zielsgelukkig nodigden ze het hele dorp uit voor hun trouwfeest, maar daarna stond nog slechts 700 euro op hun rekening. Met een klein budget maken ze de ruïne die ze kochten weer bewoonbaar. Willy baat een café uit en Wim werkt bij de brouwer. Fons en Kee kozen bewust voor een vrij bestaan. Zij liet een job als stewardess bij KLM staan om hem op zijn avonturen te vergezellen.
 
Philippe en Justine woonden met hun zes kinderen in een caravan, maar nu kregen ze een nieuwe kans. Dat willen ze bezegelen met een huwelijk. Evert leeft na een burn-out op een paardenboerderij, maar die dreigt binnenkort verkocht te worden. En Staf en Mieke moeten in hun sobere chalet rondkomen met 400 euro per maand. En dat terwijl Mieke vroeger gehuwd was met een rijke aannemer. Hun kleine paradijs willen ze voor geen goud opgeven.
 
Bekijk ‘Don’t Worry Be Happy’ elke woensdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top