Liverpool heeft zich na een dramatische periode in eigen land weer herpakt. Na drie verliespartijen op een rij in de Premier League werd er tegen Leipzig in de tweede ronde van de Champions League eindelijk nog eens gewonnen. 0-2 was het eindverdict na 90 minuten.
De Champions League is terug! Dinsdagavond zagen we meteen twee lekkere potjes op het Europese kampioenenbal met FC Barcelona – PSG en RB Leipzig tegen Liverpool. Terwijl Barcelona in eigen huis een pak voor de broek kreeg van PSG, vochten het Duitse Leipzig en het Britse Liverpool hun duel uit op Hongaarse bodem. De reden: in Duitsland geldt er momenteel een inreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk omwille van de Britse variant van het coronavirus. Er moest uitgeweken worden naar een andere locatie en dat werd de Puskas Arena in Boedapest. Om dezelfde reden spelen volgende week Borussia Mönchengladbach en Manchester City tegen elkaar in hetzelfde stadion.

Weinig vertrouwen

Waar er ook moest gespeeld worden, bij Liverpool werd er met knikkende knieën afgezakt. In eigen land zitten The Reds in een absolute vormdip. In de Premier League werd er achtereenvolgens tegen Brighton, Manchester City en Leicester verloren. Er wacht Liverpool hoogstwaarschijnlijk een triestig jaar als de Champions League niet wordt gewonnen. De titel is gaan vliegen en ook in de FA Cup en League Cup zijn de Reds reeds uitgeschakeld.   

Dat Liverpool niet bruist van het vertrouwen, zagen we gisteren ook in de beginfase. Leipzig begon het best aan de partij. Al na drie minuten zag Dani Olmo zijn kopbal tegen de paal belanden. Geen van beide ploegen zou echter tot scoren komen in de eerste helft.

Blunders komen Leipzig duur te staan

Ook na de pauze kregen we aanvankelijk hetzelfde beeld: Leipzig dat gretig uit de kleedkamer kwam en Alisson die pal moest staan op enkele pogingen. Maar dan kantelde de wedstrijd helemaal. Tot twee keer toe ging het licht uit bij de jongens van Leipzig. Marcel Sabitzer voetbalde veel te nonchalant uit en gaf de bal zomaar mee met Mo Salah die oog in oog met Leipzig-doelman Peter Gulacsi koeltjes afwerkte. Vijf minuten later ging Nordi Mukiele in de fout. De jonge Fransman kon een hoge bal niet wegwerken en het was dit keer Sadio Mané die simpel kon afwerken.

De tik kwam hard aan bij de Oost-Duitsers. Enkel invaller Hee-Chang Hwang kon nog milderen, maar oog in oog met Alisson besloot de Zuid-Koreaan naast. Dankzij twee defensieve blunders staat Liverpool nu met één been in de kwartfinales van de Champions League.

Wat er gaat gebeuren met de return over twee weken in Liverpool is nog de vraag. Spelers van RB Leipzig mogen dus wel Engeland in, maar het is dus dan niet mogelijk om weer terug naar Duitsland te gaan. Waarschijnlijk moet Liverpool dus ook een ander stadion vinden, waar er geen reisverboden aan verbonden zijn. Afspraak over twee weken dus.

Volg de Champions League op de voet via de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!