RE Virton dient proflicentie in: "Alles tot in de puntjes geregeld"

Sport | Excelsior Virton is ervan overtuigd dat het volgend seizoen opnieuw in 1B zal spelen. De Luxemburgers lieten via de officiële kanalen weten dat ze eerder deze week hun dossier hebben ingediend voor het verkrijgen van een proflicentie en dat ze alles tot in de puntjes hebbben voorbereid om de licentie dit keer zonder problemen binnen te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind december kreeg Virton via de Belgische Mededingingsautoriteit haar gelijk in de maandenlange procedureslag rond het niet bekomen van hun proflicentie. De BMA was van oordeel dat de mededingingsregels geschonden waren in het licentiedossier van Virton en stelde daarbij dat de club voor het seizoen 2021-2022 opgenomen moet worden in 1B. Als dat niet gebeurt, dan moeten de KBVB en de Pro League een schadevergoeding betalen aan de Gaumeploeg.

Na die uitspraak is Virton volop begonnen met het samenstellen van een solide licentiedossier waarmee het vanaf deze zomer weer zonder problemen mee wil spelen in 1B. Dat dossier werd dan deze week richting licentiecommissie gestuurd.

"We hebben alles tot in de puntjes geregeld", klinkt het op de officiële website van de club. "Virton twijfelt er niet aan dat de licentiecommissie ons dossier op een objectieve, onpartijdige manier zal behandelen. Hopelijk raakt daarmee het vertrouwen tussen beide partijen terug wat hersteld. Van zodra we groen licht krijgen van de licentiecommissie, gaan we alles weer in het werk stellen om de sportieve en commerciële activiteiten van de club opnieuw op te starten; zowel bij de jeugdwerking als bij de eerste ploeg. We competitief en ambitieus aan de start staan van het nieuwe seizoen."

Geen spelers

Om dat te bewerkstelligen heeft de club nog wel héél wat werk voor de boeg. Zowat de volledige A-kern vertrok afgelopen zomer nadat de club hen (te?) lang in het ongewisse liet over de nabije toekomst. Heel wat jongens (Moris, Lapoussin, François, Ribeiro, Claes, ...) voetballen momenteel bij een andere 1B-club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top