Charleroi maakt zich op voor stevig drieluik dat start in Luik

Sport | Spirou Charleroi bereidt zich voor om in amper een week tijd drie keer buitenshuis te gaan spelen. Aanstaande vrijdag, om 20u30, vertrekken de Carolo's om te starten in Country Hall, in Luik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele weken geleden was Luik bijzonder dicht bij een zege in Charleroi. Tot drie minuten voor tijd stond het zelfs op voorsprong, maar uiteindelijk werd het 82-72. Het was Yoeri Schoepen die met drie driepunters in de laatste minuten de partij deed kantelen. Charleroi boekte zijn derde zege van het seizoen en tikte af op vijf nederlagen. Luik ging voor de derde opeenvolgende wedstrijd onderuit.

Op zoek naar de zege

Een maand later heeft Luik de rug nog altijd niet kunnen rechten. Het verloor nog eens vier keer en de troepen van Lionel Bosco wisten slechts één keer te winnen sinds hun bezoek aan Charleroi.

Op Valentijnsdag werd gewonnen in en tegen Leuven. Ze hadden enkele dagen voordien in eigen huis al moeten winnen van Leuven, maar dat lukte alsnog niet. Bij Charleroi hopen ze tegen Luik weer aan te knopen met een overwinning, nadat ze half februari hun meerdere moesten erkennen in de Antwerp Giants.

Voor Charleroi zou een zege tegen laagvlieger Luik zeer welkom zijn, want nadien wachten moeilijke verplaatsingen naar Oostende (7 maart) en Phoenix Brussels (12 maart).

Volg het duel Luik - Spirou Basket Charleroi op vrijdag 5 maart vanaf 20u30 op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top