Terwijl het einde van het seizoen nadert, werkten de Belgian League-teams gisteren de zesde speeldag af. In dit stadium hebben sommige teams, zoals KVM Esports en ION SQUAD, hun kwalificatie al beet. Voor de andere is de race richting de play-offs nog volop aan de gang.

 

Gisterenavond kregen KRC Genk en ION SQUAD de moeilijke taak om de avond op de Summoner’s Rift te openen. Zoals gewoonlijk begonnen de ION’s de wedstrijd goed en namen ze een kleine voorsprong. Hun spelplan was duidelijk en ze voerden dat ook goed uit, waardoor de Genkse spelers er niet aan te pas kwamen, ondanks enkele leuke acties in de teamfights. Phoenix, de toplaner van de ION’s, gaf ons zoals gewoonlijk een meesterlijk optreden met zijn comfort pick Jayce. We willen ook graag de inspanningen van jungler Dommy onderstrepen, waardoor ION SQUAD kon genieten van vrij comfortabele teamfight situaties. De overwinning was meer dan verdiend voor het team dat tweede staat in het klassement.

De volgende wedstrijd was waarschijnlijk een van de minst spannende deze week. In de tweede wedstrijd van de avond stond KVM Esports, de grote competitiefavoriet, tegenover Team 7AM, nog altijd laatste in het klassement zonder ook maar één overwinning achter zijn naam. En toch kregen we een boeiend begin. Tot de 10e minuut was het een nek-aan-nekrace. Maar toen brak KVM de wedstrijd open en de machine was vertrokken. Met hun mecanics namen de Mechelaars de controle over de kaart en ze lieten hun tegenstanders in totale duisternis achter. De Mechelaars namen zo een ruime voorsprong en wonnen zonder veel tegenstand.

Na hun nederlaag tegen ION SQUAD in de vooravond keerden de spelers van KRC Genk terug naar de Rift om het op te nemen tegen 4Elements. Dit was ongetwijfeld de wedstrijd van de avond waarop de meesten zaten te wachten, aangezien beide teams heel dicht bij elkaar in het klassement stonden.

De 4Elements gaven ons een aantrekkelijke draft met een mooie frontlane (deel van het team dat bestaat uit de spelers die veel damage moeten incasseren; red.), terwijl 4Elements een team samenstelde met de teamfights en de verschillende mogelijke combo’s tussen de champions in het achterhoofd. En het is dankzij deze op teamfights gebaseerde samenstelling en dankzij de inspanningen van hun ADC Mis, dat de 4Elements er uiteindelijk in slaagden de wedstrijd te winnen, ondanks een zoveelste dragon steal van Genk-jungler pieter05.

Vervolgens waren we al aanbeland bij de laatste wedstrijd van de zesde Belgian League-avond. De vossen van Sector One streden tegen Team 7AM, dat een nieuwe kans kreeg om zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Sector One-speler Forsaken nam voor de eerste keer de plek in op de support van Duimelot, die moet rusten. Hij zal die rol trouwens ook de rest van het seizoen nog op zich nemen.

Het minste wat we kunnen zeggen is dat we het gevoel hadden dat we een ander team zagen in deze laatste wedstrijd. Team7AM profiteerde van goede timings en liet het tempo zakken wanneer dat nodig was tegen een dominant Sector One.

Die tactiek vertraagde de opmars van Sector One en deed het tij zelfs keren! Na 22 meer dan spannende minuten had Team 7AM opnieuw meer goud op de teller, een mooi moment voor een team dat gewend is achter zijn tegenstanders aan te lopen. Maar dat bleef niet duren. Na 6 minuten van onderwerping werd Sector One wakker en het stond enkele minuten later voor de Nexus van de tegenstander. Sector One behaalde zo een kostbare overwinning in de strijd om de play-offs.

Klassement:

KVM behoudt zijn status als grote favoriet voor de komende play-offs, nadat het zich vorige week al kwalificeerde. Deze week trok ION SQUAD zijn tweede plaats definitief over de streep. Vanaf nu zullen alle ogen gericht zijn op de andere teams. Terwijl Team 7AM moet hopen op drie nederlagen van KRC Genk om zich te kwalificeren, krijgen we ook een wedstrijd tussen Sector One en 4Elements. Het tweede deel van het klassement blijft vrij dicht bij elkaar en dus zijn er nog veel scenario’s mogelijk. We zien jullie volgende maandag op Pickx vanaf 19u voor de voorlaatste week van het reguliere seizoen van de Spring Split 2021 van de Belgian League!

Copyright afbeelding: META