De 28ste speeldag van de Jupiler Pro League staat vol van de toppers met Standard-Anderlecht als klapstuk

Sport | In de Jupiler Pro League is de strijd om de top vier bijzonder spannend. Komend weekend staan er heel wat toppers op het programma. Standard-Anderlecht is wellicht de belangrijkste wedstrijd, want beide ploegen moeten winnen om hun kansen op Play-Off I gaaf te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tussen nummer drie Racing Genk en nummer tien Standard is er slechts een verschil van amper drie punten. Charleroi, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, staat een plaats lager met één punt minder dan de Rouches. AA Gent staat twaalfde met amper zes punten dan de nummer drie. Alles is dus nog mogelijk voor de top vier.

Topper in Charleroi

Na drie nederlagen op rij en een bijzonder matige 8 op 30 zit Genk momenteel in een zeer zware vormdip. De Limburgers wisten voordien gelukkig voor hen een bonus bij elkaar te voetballen, zodat PO I zeker niet weg is. Aanstaande vrijdag nemen ze het om 20u45 op tegen Charleroi, die hun huid zeer duur zullen verkopen. Zij maken immers nog altijd kans op een plaats bij de eerste vier.

Zaterdag openen Cercle Brugge en Waasland-Beveren om 16u15 de debatten. Een partij die cruciaal is voor het behoud. Er is een verschil van amper één punt tussen de twee. KV Oostende verdedigt zijn vierde plaats tegen KV Mechelen (18u30). Tussen de twee is er slechts een verschil van drie punten. Zulte Waregem, dat evenveel punten heeft als KV Mechelen, mikt op een zege in de derby tegen KV Kortrijk (20u45).

De Slag Om Vlaanderen versus De Clasico

Op zondag is het ‘Super Sunday’. Standard en Anderlecht bekampen elkaar om 13u30 op Sclessin. Paars-wit staat vijfde, maar bij een zege springt Standard over de Brusselaars. Om 16u krijgt Beerschot Moeskroen over de vloer. Om 18u15 zal AA Gent een topprestatie moeten leveren om Club Brugge te kunnen verslaan. AA Gent moet heel wat teams inhalen om PO I te halen, maar in deze voetbaljaargang is alles mogelijk. Op zondag sluiten STVV en Eupen af met een match om 20u45.

Op maandag is er de laatste partij van de speeldag, wanneer Antwerp om 20u45 op bezoek gaat bij OHL.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top