Verras jezelf en je omgeving met een dosis vriendelijkheid op 'Random Acts of Kindness Day'

Films | Soms hebben we allemaal wel eens nood aan een willekeurig mooi gebaar en laat dat net zijn waar de Random Acts of Kindness Foundation voor staat. Vandaag vieren zij hun jaarlijkse feestdag, waarop ze iedereen aanzetten om naasten te overladen met complimentjes, hulp aan te bieden en vriendelijk te zijn voor iedereen. Proximus Pickx selecteerde alvast wat kijkvoer om in de juiste stemming te komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Secret Garden

In het geliefde Britse kinderboek ‘The Secret Garden’ uit 1911 woont het jonge weeskindje Mary bij haar strenge oom Archibald en haar verlamde neef Colin, die Archibald vooral in zijn kamer wil houden. Mary ontdekt op een dag een magisch, verborgen deel van de tuin van Archibald en neemt haar neef mee op avontuur. Het verhaal werd de afgelopen eeuw al meermaals herwerkt voor het witte doek. Vorig jaar kwam daar deze versie van ‘The Secret Garden’ bij, een hartverwarmende familiefilm met oscarwinnaar Colin Firth en genomineerde Julie Walters. De hoofdrol is voor Dixie Egerickx, die door het Britse filmmagazine Screen International getipt werd als ‘Screen Star of Tomorrow’. De filmproducers zitten ook achter de films over Harry Potter, dus zij kunnen een magisch verhaal vertellen als geen ander.

‘The Secret Garden’ is nog tot 21 maart 2021 beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

A Christmas Carol

Een kertstfilm in februari, waarom ook niet? Met de sneeuwval van vorige week waanden we ons nog in een winters wonderland, dus dan kan een vleugje kerstig geluk er nog wel bij. De klassieker ‘A Christmas Carol’, een boek dat al in talloze vormen voor grote en kleine schermen herwerkt is, is overigens meer dan alleen een kerstverhaal. Het gaat over de oude en verbitterde Scrooge, die erop uit is om geld te verdienen en nooit iets deed om zijn medemens te helpen. Maar op een nacht krijgt hij in zijn dromen bezoek van drie geesten, die hem enkele van de hoogte- en dieptepunten van zijn leven laten herbeleven en ook tonen hoe zijn toekomst eruitziet als hij niets verandert. Scrooge beseft daardoor dat hij zijn leven moet omgooien en dat hij weer de royale, zachtaardige man moet worden die hij vroeger was. De adaptaties van dit verhaal liggen voor het rapen, maar die met Michael Caine als Scrooge en een cast van Muppet-personages blijft voor ons een persoonlijke aanrader.

The Kindness Diaries

Leon Logothetis doorkruist de wereld met een motorfiets en een oude Volkswagen Beetle. Voor voedsel, onderdak en benzine rekent hij volledig op behulpzame mensen die hij toevallig tegenkomt. De gewezen makelaar bedankt al zijn reddende engels op een bijzondere manier, door hen te helpen om hun dromen waar te maken. De exploten van Logothetis zijn vastgelegd in de docuserie ‘The Kindness Diaries’, waarvan het tweede seizoen in België beschikbaar is op Netflix. Daarin reist hij met zijn Beetle van Alaska naar Argentinië en onderweg komt hij heel wat behulpzame mensen met geweldige verhalen tegen. De serie is een echte ode aan de vriendelijkheid en de kleine gebaren die een groot verschil kunnen maken. Haast je om de serie te bekijken, want na 21 februari verdwijnt die van Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top