‘Liefde voor muziek’ afgetrapt met odes aan Willy Sommers

Een nieuw seizoen van ‘Liefde voor muziek’ is maandagavond van start gegaan op VTM en dus worden we de komende weken weer gebombardeerd met nieuwe versies van Vlaamse liedjes, nieuw en oud. In de eerste aflevering hoorden we hoe de andere muzikanten de nummers van Willy Sommers interpreteerden. En dat kan niet anders dan een eerbetoon aan een muzikaal icoon worden.

Cleymans en Van Geel openden de muzikale avond met misschien wel de braafste versie van een Willy Sommersklassieker: ‘Als een leeuw in een kooi’. Ze krikten het tempo wat op en zongen tweestemmig, maar hun poppy, musical-achtige versie bleef eerder trouw aan het origineel. Dat kan niet gezegd worden van Emma Bale, die ‘Laat de zon in je hart’ bijna onherkenbaar herwerkte. Zij was een van de enigen die het aandurfde om de tekst van Sommers te vertalen naar het Engels. In haar zwoele, trage r&b-versie heet het nummer ‘Lay your heart’. Naar verluidt dacht Sommers dat niemand dat lied zou durven kiezen.
 
Ronny Mosuse toverde de studio even om tot een rokerige jazzclub. Hij selecteerde na een lange zoektocht het minder bekende nummer ‘Jenny’ en leende zijn stem aan een verdienstelijke lounge-jazzversie. Geike Arnaert was de tweede en laatste die een tekst durfde vertalen. Ze verklapte niet op voorhand welk nummer ze onder handen had genomen en pas bij het refrein van haar sensuele soulnummer viel dan toch de euro. ‘Het water is veel te diep’ werd bij haar ‘The water is way too deep’.Verrassingen

Tourist LeMC maakte zich het nummer ‘Ik hou van jou zoals je bent’ helemaal eigen. Hij kortte de titel in tot ‘Zoals je bent’, en paste de tekst lichtjes aan, zodat er een meer algemene boodschap van liefde in kroop. De band klonk reggae-achtig, maar Tourist zong zoals alleen hij dat kan, inclusief stevige Antwerpse tongval.
 
Toch wel de meest besproken cover van de avond, was de rockversie van ‘Zeven anjers, zeven rozen’ door Bert Ostyn, de frontman van Absynthe Minded. Die zingt gewoonlijk in het Engels, maar voor de gelegenheid haalde hij voor de eerste keer zijn Nederlandstalige zangtalenten boven. In zijn versie is het nummer uptempo, een beetje rauw en niet meer het melancholische liefdeslied van weleer, maar wel een sarcastische interpretatie. Wordt Bert Ostyn de grote revelatie van dit seizoen?


 
Bekijk ‘Liefde voor muziek’ elke maandag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top