Artiest van de week: Belgisch-Russische rap met Chibi Ichigo

Muziek | Chibi Ichigo betekent kleine aardbei in het Japans. Het is ook de artiestennaam van Sabina Nurijeva, een Limburgse rapster met Russische roots die furore maakt in het Belgische muzieklandschap. Een beknopte voorstelling.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een in Limburg opgegroeide artieste die in het Russisch, Engels en Nederlands zingt en rapt en een Japanse artiestennaam heeft: het is zo eclectisch als het klinkt. Zodra Chibi Ichigo met ‘Russian Snow’ een eerste nummer op de wereld had losgelaten in 2018, werd haar chille hiphop her en der opgepikt. Charlie magazine riep haar uit tot een van de beste vrouwelijke rappers. Urban muziekwebsite Chase gaf haar een platform en ze maakte meteen goede vrienden in de hiphopwereld, zoals Zwangere Guy en de formatie Stikstof. Ze trok ook op tour met IKRAAAN en Meyy, totdat die door de coronacrisis stilgelegd werd.
 
Toch werd 2020 het jaar van de definitieve doorbraak.Toen Chibi Ichigo haar eerste stappen zette in het muzieklandschap, was ze nog maar 20 jaar oud. Op haar 22ste verjaardag in april 2020 bracht ze het nummer ‘Poka’ uit (wat in het Russisch ‘dag’ betekent), dat grijsgedraaid werd op Studio Brussel. Chibi Ichigo ontving lovende kritieken en volgde het succes op met ‘Bloei’ en het nummer ‘Sussend’, een samenwerking met de Nederhopper NESS.

Heen-en-weertje

Sabina vormt een koppel met Umi Defoort, die vooral bekend werd als beatmaker en producer voor hiphoppers als Zwangere Guy. Toen hij onder de naam UM! zijn eigen debuutalbum uitbracht, was haar stem te horen op het nummer ‘CHIBUMI’. In ruil heeft hij al verschillende nummers voor Sabina geproducet.
 
Misschien wel de reden waarom Chibi Ichigo bekend werd bij het grote publiek, is haar deelname aan BV-fabriek ‘De Slimste Mens Ter Wereld’, waar in hetzelfde seizoen haar vriend deelnam. Sabina hield het jammer genoeg maar twee afleveringen vol, maar dankzij een heen-en-weertje met haar ex-werkgever Gert Verhulst (ze werkte ooit in Plopsaland en neemt geen blad voor de mond over de werkervaring) was haar deelname al snel memorabel.
 
Wij weten in elk geval al zeker dat we de komende jaren nog veel zullen horen van dit buitengewone talent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top