Na een eerste fase begin deze maand, stond het tweede luik van de eChampions League dit weekend voor de deur met nieuwe kwalificatierondes. Enkele Belgen streden mee, maar het werd Stefano Pinna die de strafste prestatie wist neer te zetten door zich te plaatsen voor de knock-outfase begin mei.

 

Dit weekend kregen de 64 spelers die zich eerder wisten te plaatsen, het gezelschap van 132 nieuwe spelers. Zij werden door EA uitgenodigd voor deze nieuwe kwalificatieronde met het oog op de knock-outfase die op 1 mei van start zal gaan. Ook ZayroR, de enige Belg die zich in de eerste ronde kwalificeerde, maakte zijn opwachting. Hij was wel niet de enige Belg die dit weekend in actie kwam, want ook Stefano Pinna en Gilles Bernard werden door EA uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede kwalificatieronde na hun knappe prestaties in het afgelopen jaar.

Laat ons beginnen bij de enige Belg die zich wel via de eerste kwalificatieronde moest plaatsen: Elias ‘ZayroR’ Bray, oftewel de speler van STVV in onze Proximus ePro League. Hij kende een moeilijke start en kreeg meteen een sterke speler tegenover zich. KARIMSIBAK, speler van AC Milan, bleek een maatje te groot voor onze landgenoot: 4-1. ZayroR bleef niet bij de pakken zitten en won zijn tweede wedstrijd tegen VfLXander1848 met drie tegen één. Een spektakelrijke derde wedstrijd verloor hij nadien met 4-7. Het genadeschot werd uiteindelijk afgevuurd door een speler van NiP: Ollelito. Hij stuurde ZayroR met een droge 6-0 terug naar de Proximus ePro League, waar hij momenteel op een knappe tweede plaats staat.

Gilles Bernard, de speler van KRC Genk en AZ Alkmaar, begon uitstekend aan de ronde met drie overwinningen op rij (6-1; 6-4; 5-4). Een goed begin is vaak het halve werk, maar een nederlaag in wedstrijd 4 tegen Raffaele ‘ER_Caccia98‘ Cacciapuoti bleek een kantelmoment. De Italiaan won na een overtuigende prestatie met 3-1 en die nederlaag kwam hard aan bij onze landgenoot. Ook zijn twee volgende wedstrijden verloor hij, waarna hij in zijn laatste wedstrijd Stefano Pinna in de ogen moest kijken. En waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers.

Na een lastig seizoensbegin, waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen voor deze tweede kwalificatieronde. De vice-wereldkampioen van 2018 presteerde niet zoals de community dat ondertussen van hem verwacht. Hij begon zijn avontuur tegen Hjorth, de speler van North, en won zijn eerste partij ook meteen. Hij ging op hetzelfde elan door en won ook zijn twee wedstrijden nadien tegen Guialex28 (7-3) en Anas_Badr74 (7-3). Na zo’n verschroeiende start kwamen de twee opeenvolgende nederlagen als een verrassing. Jammer maar helaas voor Gilles Bernard kon Stefano Pinna uitgerekend tegen hem opnieuw de draad oppikken om de dag uiteindelijk opnieuw met drie opeenvolgende zeges af te sluiten.

Met een top18 wist hij zich dus als enige Belg te plaatsen voor het vervolg van de competitie. Je kan de knock-outfase volgen op het Youtube-kanaal van UEFA of op het Twitch-kanaal van EA Sports FIFA.