Lukaku scoort zijn 300ste doelpunt en loodst Inter naar de leiding

Sport | Internazionale won met 3-1 van Lazio en Romelu Lukaku was opnieuw de grote man. Hij scoorde twee keer en leverde één assist. ‘Big Rom’ scoorde daarmee zijn 299ste en 300ste doelpunt op het hoogste niveau en daardoor kon Inter over AC Milan naar de leidersplaats klimmen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter liet de gouden kans niet liggen nadat grote rivaal AC Milan verrassend met 2-0 had verloren bij Spezia. Dankzij een indrukwekkende Lukaku wist het Lazio met 3-1 te verslaan en werd het de nieuwe leider in de Serie A.

De topschutter van de Rode Duivels speelde een belangrijke rol in de overwinning, want hij trof twee keer raak en leverde de assist voor het doelpunt van Lautaro Martinez. Dankzij zijn twee goals heeft Lukaku ondertussen zestien keer gescoord in de Serie A en staat daarmee op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo van Juventus.

Beter dan Lewandowski, Zlatan en Suarez

De leidersplaats was het hoofddoel van de avond, maar Lukaku bereikte ook een mijlpaal met zijn treffers. De Belg heeft op 27-jarige leeftijd 300 doelpunten gescoord op het allerhoogste niveau. Hij doet op die leeftijd daarmee beter dan Robert Lewandowski, Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic.

Lukaku kende zijn productiefste periode bij Everton (87 doelpunten in 166 wedstrijden), maar hij is ondertussen ook al uitgegroeid tot de aanvallende sterkhouder van Inter. De ex-speler van Anderlecht scoorde er 56 keer in 80 wedstrijden en zijn gemiddelde ligt dus een stuk hoger dan bij Everton.

Het is dan ook geen toeval dat de Italiaanse sportkranten vandaag de prestatie van Lukaku bewierookten. Tuttosport heeft het over 'Hulkaku' die Lazio verpletterde en La Gazetta dello Sport ziet Lukuku als 'een echte leider'. Het toonaangevende sportdagblad meldt ook dat Lukaku de enige speler uit de top vijf competities in Europa is die in drie thuismatchen twee keer in één wedstrijd wist te scoren.

"Lukaku is meer waard dan een halve ploeg"

Corriere dello Sport benadrukte het belang van onze landgenoot in het collectief. "Lukuku is meer waard dan een halve ploeg". Zijn trainer Antonio Conte bracht na de partij een hulde aan Lukaku. “Romelu gaf een mooi antwoord. Het was een belangrijk moment in een periode waarin wat minder briljant voor de dag kwam. Vandaag keerde hij weer terug op zijn oude niveau. We hebben deze Romelu nodig", aldus de Italiaanse coach.

Conté weet maar al te goed dat een fitte Lukaku zijn grootste wapen is in de titelstrijd. Inter jaagt al tien jaar op de Scudetto. Komende zondag neemt Inter het op tegen AC Milan en de Belg is alvast vol vertrouwen voor de hereniging met ene Zlatan Ibrahimovic.

Volg de Serie A op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx. Andermaal... In de sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top