Liverpool wil tegen Leipzig vierde nederlaag op rij vermijden om seizoen te redden

UEFA Champions League | Dinsdag is het weer tijd voor Europees voetbal en in de Champions League neemt Liverpool het in de 1/8ste finales op tegen Leipzig. Omwille van de Covid 19-maatregelen gaat de match door in Boedapest. Liverpool wil een vierde nederlaag op rij vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ene seizoen is het andere niet voor de troepen van Jürgen Klopp. Liverpool zit in een moeilijke periode en verloor al drie keer op rij in de Premier League. Afgelopen zaterdag ging het nog met 3-1 de boot in bij Leicester City.

In de Champions League wist de Engelse landskampioen zich zonder problemen te plaatsen voor de 1/8ste finales. Ze waren na vijf speeldagen, na een zege tegen Ajax, al zeker van de volgende ronde. Met Leipzig loten ze een taaie klant, want ze wisten Manchester United af te houden en samen met PSG de groepsfase te overleven. Als de winnaar van de Champions League van 2019 nog een ronde verder wil gaan, dan zal het zijn niveau danig moeten opkrikken.

Een onthoofde defensie

Hoe valt het te verklaren dat Liverpool de titel nu al mag vergeten, aangezien het al dertien punten minder heeft dan Manchester City? Klopp heeft immers de nodige pech, want hij moest zijn defensie al stevig herschikken door de blessures van Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip.

Om die afwezigheden op te vangen werden Fabinho en Henderson, beiden zijn middenvelders, een rij naar achteren getrokken. Dat heeft de balans uit het team gehaald. Op de laatste dag van de wintermercato haalde de club met Ozan Kabak (Schalke 04) en Ben Davies (Preston End) nog twee nieuwe verdedigers in huis, maar zijn zij al klaar voor de partij tegen Leipzig? Afgelopen zaterdag zorgde een communicatiefout tussen Kabak en doelman Alisson alvast voor een tegendoelpunt.

Dure fouten

Alisson maakte niet zijn eerste fout tegen Leicester City, want de Braziliaanse doelman ging enkele dagen voordien ook al twee keer zwaar in de fout tegen Manchester City. Daardoor werd er met 1-4 verloren. De doelman zit dus in een vormdip, net als het hele team.

Leipzig kent een veel betere periode met vier overwinningen op rij in de Bundesliga. Ze blijven daardoor druk zetten op leider Bayern München. De Duitsers starten door hun goede vorm als favoriet, maar een gewond dier als Liverpool blijft altijd gevaarlijk.

Leipzig - Liverpool kan je dinsdag 16 februari vanaf 20u50 live volgen op Proximus Sports 3, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal, in sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top