Zespuntengoals! De Belder nam ex-ploeg Lierse al voor tweede keer te grazen in de slotminuten

Sport | Lierse Kempenzonen leek zondagavond op weg naar een belangrijke 1-0 zege tegen SK Deinze. De Pallieters zouden zo hun kloof ten opzicht van Deinze verkleinen tot zes punten waardoor ze voor het eerst sinds lang toch een beetje druk op de ketel konden zetten in de strijd tegen de degradatie. Maar ex-speler Dylan De Belder besliste daar anders over... alweer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belder scoorde dit seizoen nog maar drie competitiedoelpunten voor SK Deinze, maar twee daarvan trapte de ex-topschutter van de Pallieters wel binnen op het veld waar hij tussen 2016 en 2017 zo'n mooie momenten beleefde. Evenveel keer zorgde dat doelpunt ook direct voor een ander resultaat en daarbovenop werd het ook telkens gescoord in de laatste minuten van de match.

Bij zijn eerste seizoenspassage op het Lisp viel De Belder 20 minuten voor tijd in bij een 3-2 tussenstand voor Lierse en zorgde hij vier minuten voor tijd voor de ommekeer door de 3-4 binnen te trappen. Bij zijn tweede passage (nu zondag) mocht De Belder starten en wachtte hij opnieuw tot de slotfase (minuut 84) om zijn ex-ploeg een hak te zetten.

Zes punten verschil

Resultaat... een frustrerende één op zes voor Lierse Kempenzonen en een degelijke vier op zes voor SK Deinze. Zonder de goals van De Belder zou dat andersom geweest zijn en zou Lierse Kempenzonen nu zes punten dichter staan bij de Oost-Vlamingen. Van je ex-spelers moet je het hebben!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top