Is Utah Jazz met 18 overwinningen in 19 wedstrijden nog te stoppen?

Sport |
Met zeven opeenvolgende overwinningen, één nederlaag in 19 wedstrijden voor in totaal 22 successen en 5 verliespartijen heeft Utah Jazz eenvoudigweg het beste record in de NBA na bijna twee maanden competitie. De bende van Donovan Mitchell en Rudy Gobert lijkt ontembaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog nooit heeft de ploeg uit Salt Lake City zo'n goede seizoensstart gemaakt als nu. Met zijn huidige resultaten is Utah Jazz dé revelatie van 2021 op de NBA-terreinen. Vaak wordt deze ploeg tot de underdogs gerekend, die finalekansen hebben maar ze niet noodzakelijk kunnen verzilveren. Maar dit seizoen zou Utah Jazz wel eens een heel succesvol parcours kunnen afleggen.
 
Vorig jaar werd Utah Jazz in de eerste ronde van de play-offs verslagen door de Denver Nuggets na een voorsprong in de reeksen met 3-1. Maar de leidinggevenden van de ploeg bleven geloven in de kwaliteiten van hun spelers en deden er ook alles aan om nieuw talent te lokken. Zo werd het chequeboek geopend voor Bojan Bogdanovic en Mike Conley Jr.
 
Mitchell zet zijn momentum voort
 
Ondanks de prestaties van Donovan Mitchell moest Utah Jazz toch een nederlaag tegen Denver slikken in de play-offs. Wie de statistieken van de Jazz-ster bekijkt, ziet dat hij succes oogst met een gemiddelde van 36,3 punten over de reeks. Zijn field goal percentage is 52,9%, waarvan 51,6% driepunters en 94,8% achter de vrije worplijn. Hoewel zijn succescijfers aan het begin van het seizoen wat zijn gedaald, blijft Mitchell de belangrijkste troef van Utah Jazz met een puntengemiddelde van 24. Maar ook met de andere spelers van Utah Jazz moeten tegenstanders rekening houden.
 
Collectief vertrouwen
 
Vorig jaar presteerden de nieuwkomers nog onder het niveau van pointguard Mike Conley, maar dit jaar gaat het gelukkig beter. Ook Mike Conley zelf presteert beter dan vorig seizoen. Voorts tonen mannen als Jordan Clarkson, Derrick Favors, Joe Ingles en Bojan Bogdanovic dat ze in een wedstrijd koelbloedig kunnen blijven spelen als de tegenstander aanvalt. En laten we natuurlijk Royce O’Neale niet vergeten, een verdediger die de beste tegenstanders de baas kan.
 
Het huidige team rijgt de successen aaneen, onder meer met het uitschakelen van Miami (finalist van vorig jaar), dat net vier overwinningen had behaald. In de komende dagen staat het team nog een flink aantal uitdagingen te wachten met wedstrijden tegen de 76ers, de Clippers en de Lakers. Dan zullen we ook meteen zien of de Utah Jazz hun succes kunnen volhouden of roemloos ten onder gaan.
 
Andermaal... In sport kan alles!
 
Volg de NBA-wedstrijden op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top