Wereldkampioene, eindwinst in de Wereldbeker en Superprestige en nu ook in de X20 Badkamers Trofee: Lucinda Brand fietste een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar het voorbije seizoen. "Al werd het op het eind wel nog heel spannend", zegt ze. "Ik wist niet dat ik het eindklassement alsnog gewonnen had."
"Op zich reed ik wel een redelijk goede wedstrijd", analyseerde ze voor de camera. "Want ik was in de verkenning best hard gevallen, dus op dat stuk wou ik het rustiger aanpakken. Daar verloor ik wel wat tijd. In de laatste ronde raakte ik vanaf de balken niet meer in de pedalen, maar tot dan reed ik eigenlijk met heel veel vertrouwen rond. Tot ik plots dus niet meer in mijn pedalen raakte. Aan de voorkant hoopte de sneeuw op en dus verloor ik veel tijd."

In geen tijd leek de eindzege alsnog uit haar handen te glippen. "Ik wist het niet precies aan de finish, want zo snel kan ik niet hoofdrekenen", lachte ze. "Er waren die bonificatieseconden, plots werd het allemaal wel heel veel en ik baalde heel hard omwille van die pedalen, dus ik had geen idee of ik het eindklassement gewonnen had. Gelukkig dus wel."

Denise Betsema strandde dus uiteindelijk op vijf seconden van eindwinst. "Daar baal ik toch wat van", aldus de Texelse na afloop. "Vooraf zei ik al dat elk foutje op dit parcours hard zou worden afgestraft. Het is zuur voor Lucinda dat ze materiaalpech had, maar ik voelde hoe dicht ik erbij was. Vijf seconden is dan echt heel weinig, we hebben gestreden tot het slot en we hebben het ongelofelijk spannend gemaakt."