Club NXT reist met sterkte formatie in weken (+ nieuwkomer) richting Dudenpark

Sport | Union Sint-Gillis kreeg donderdag een stevige optater tijdens de bekerderby tegen RSC Anderlecht. De competitieleider van 1B hoopte op een stunt, maar ging na 90 minuten het veld af met een droge 0-5. De competitiematch tegen rode lantaarn Club NXT wordt zo extra belangrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op papier maakt Club NXT alvast geen kans in het Dudenpark. Union is met voorsprong de sterkte thuisploeg en verloor in het eigen Joseph Mariënstadion nog maar twee puntjes (gelijkspel tegen Westerlo). Club NXT is dan weer de zwakste uitploeg van de reeks. De Bruggelingen pakten buitenshuis nog geen enkel punt en tekenen zo dus voorlopig voor 0 op 27.

Maar voetbal blijft onvoorspelbaar. Zo is het nog af te wachten hoe de spelersgroep van Union omgaat met de eerste grote teleurstelling van het seizoen terwijl Club NXT-coach Rik De Mil over de sterkste selectie in weken kan beschikken. Jongens als Van Den Keybus, Van der Brempt en De Cuyper zijn er allemaal bij en ook toptalenten Mbamba en Servais zijn van de partij.

Nieuw speerpunt

Daarnaast zit nieuwkomer Daniel Perez voor het eerst in de selectie. De Venezolaanse spits kwam deze winter over van Metropolitanos en moet de vervanger van Thibo Baeten (vertrokken naar NEC) worden. Perez moet de Brugse aanval weer wat meer slagkracht geven.

Of dat voldoende zal zijn om de quasi ongenaakbare leider een hak te zetten, zal nog moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top