Glansrol voor Doncic tegen New Orleans met 32e triple-double

Sport |

In de NBA was het vrijdag opnieuw werken geblazen. Bij Dalles was het opnieuw Luka Doncic die de Dallas Mavericks naar winst tegen New Orleans leidde. Het 21-jarig wonderkind uit Slovenië was opnieuw goed voor triple-double (28 punten, 10 rebounds, 10 assists). In totaal zijn 32e double in de NBA, van een talent gesproken…

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naast Doncic kon ook sterspeler van New Orleans Zion WIlliamson opnieuw uitblinken in het duel tussen de twee teams. Beide spelers scoorden het hoogste aantal punten in hun carrière. Voor Doncic waren er dat 46, voor Williamson 36. De overwinning was voor Doncic en de Mavericks. Het werd 143-130. Williamson toonde zich achteraf als een sportieve verliezer: “Luka begon aan een reeks waarbij hij vier tot vijf driepunters na elkaar maakte. Het is een sterke speler die ferme doelpunten maakt. Er is geen enkele verdedigingstactiek die daar iets kan tegen doen.”

Tot nu toe is Doncic een van de sterren van de NBA, hij scoorde dan ook gemiddeld 27,8 punten, 9,3 assists en 8,7 rebounds in de laatste 25 wedstrijden. Hoewel die cijfers hem naar de bovenste regionen van de scoreborden tillen, verwacht de Sloveen niet om op het einde van het jaar bekroond te worden: “Eerlijk? Ik denk niet dat ik in aanmerking kom om MVP van het jaar te worden”, reageerde hij bij de televisiezender ESPN. 

Doncic haalde dankzij zijn sterke prestaties een record van 4000 punten in 159 wedstrijden. Daarmee hinkt hij slechts miniem achter op legendes als Michael Jordan, die hetzelfde deed in 134 wedstrijden, en Shaquielle O’Neal die 154 matchen nodig had om 4000 keer te scoren. Dat Doncic op zo’n jonge leeftijd zijn 32e triple double maakt, is echter wel zeldzaam. Enkel Oscar Robertson behaalde meer recordcijfers voor hij 23 jaar werd. 

Winnen met kleinste verschil

Dat heeft dan weer minder te maken met de individuele prestaties van Doncic, maar meer met die van zijn team. De Mavericks staan in the Western Conference slechts elfde en de laatste drie wedstrijden, tegen de Golden State Warriors, de Minnesota Timberwolves en de Atlanta Hawks eindigden telkens met een nipte score in het voordeel van Dallas. Het grootste verschil in punten was te zien in de wedstrijd tegen Minnesota, wanneer de Mavericks vijf punten meer scoorden. Je kan dus niet zeggen dat het team van de topscoorder met ruime voorsprong de beste is. Het huidige seizoen in de NBA kan dus hét seizoen voor Doncic worden, maar daarvoor zal zijn team ook nog een stuk beter moeten presteren.

Op dezelfde speeldag werden ook nog heel wat andere wedstrijden beslecht. Utah Jazz en de LA Lakers blijven op dreef in de Western Conference van de NBA. Beide ploegen boekten vrijdag een nieuwe overwinning. Utah won met 129-115 van de Milwaukee Bucks, de Lakers haalden het met 115-105 van de Memphis Grizzlies. Voor Utah was het hun zesde overwinning op rij, voor de Lakers de zevende zege na elkaar. In de tussenstand in het westen blijft Utah op kop, voor de Lakers. De Lakers konden tegen Memphis rekenen op het toptrio LeBron James (28 punten), de teruggekeerde Anthony Davies (35 punten) en Kyle Kuzma (20 punten en 10 rebounds).

Utah kon tegen Milwaukee rekenen op uitblinkers Donovan Mitchell (26 punten), Rudy Gobert (27 punten en 12 rebounds) en Joe Ingles (27 punten). Bij de Bucks was Giannis Antetokounmpo goed op dreef met 29 punten en 15 rebounds, maar hij kon zijn team geen overwinning schenken. De Bucks staan in het oosten wel tweede.

Andermaal… in sport is alles mogelijk!

Volg de NBA het hele jaar door op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top