Deze filmbloopers waren zo fantastisch, dat ze de eindmontage haalden

Sommige bloopers op filmsets zijn zó spontaan en authentiek, dat ze gebruikt worden in de eindmontage van de film. Proximus Pickx grasduinde in het filmarchief en kwam terug met deze vijf voorbeelden.

The Godfather (1972)

Eén van de meest memorabele scènes uit deze onsterfelijke filmklassieker is die waarin maffiabaas Don Vito Corleone brutale bevelen uitdeelt, terwijl hij een kat aait. In het originele script was nochtans nergens sprake van een kat. Het schattige huisdier belandde op een of andere manier op de set en op de schoot van Marlon Brando tijdens de opnames. Het brave dier gaf een extra dimensie aan deze iconische scène: het gaf de meedogenloze maffiabaas een menselijk gezicht.

'The Godfather' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The 40 Year Old Virgin (2005)

Steve Carell wou authenticiteit en spontaniteit op de set, en was er dan ook op gebrand om de fameuze 'ontharingsscène' op de set van 'The 40 Year Old Virgin' zonder special effects en make-up te ondergaan. Gewoon, zoals in het echte leven. Zijn reactie op de waxkuur is dan ook authentiek. Later zou Carell verklaard hebben dat de ervaring zo verschrikkelijk was, dat hij zwoer om zoiets nooit meer te doen op een filmset.

The Lord Of The Rings: The Two Towers (2002)

Tijdens een scène waarin Eowyn in de verte staart, scheurt plots een vlag los van een paal en vliegt weg in de wind. Deze scène mag dan wel intentioneel en metaforisch lijken, toch werd het loskomen van de vlag per toeval op beeld vastgelegd. Het stond niet in het script, maar paste zo goed in de scène dat beslist werd om deze take te behouden in de eindmontage.

Django Unchained (2012)

Leonardo DiCaprio is zo'n voortreffelijke acteur, dat zelfs wanneer hij zich per ongeluk verwondt tijdens een opname, hij nooit uit zijn rol valt. Tijdens een intense scène voor 'Django Unchained' had hij zijn hand gesneden aan een stuk glas. Terwijl het bloed uit de wonde stroomde, acteerde DiCaprio onverstoord verder. Regisseur Quentin Tarantino vond de acteerprestatie met het échte bloed van DiCaprio zo indrukwekkend, dat de take de eindmontage overleefde.

'Django Unchained' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Usual Suspects (1995)

De bekende scène met de line-up stond oorspronkelijk in het script vermeld als een serieuze scène. De regisseur was boos op de acteurs toen ze in lachen uitbarstten. Een van hen had een scheet gelaten tijdens de opnames, en de mannen konden hun lach niet inhouden.

Uiteindelijk werd besloten om het amusante tafereel te behouden voor de eindmontage, omdat het toonde hoezeer de groep aan mekaar hangt. Leuk detail: de persoon die in de bewuste scène tegen één van de mannen "In English please!" roept, is niemand minder dan de boze regisseur Bryan Singer zelf.

Films

Bekijk alles
Top