Hoe VTM met Blind Getrouwd ook tijdens corona vreemden liet trouwen

Valentijn leek VTM de beste dag om het naar eigen zeggen ‘datingprogramma der datingprogramma’s’ van start te laten gaan. Vanaf zondagavond omstreeks 19u55 kunnen kijkers terug de liefdesavonturen van acht nieuwe deelnemers van Blind Getrouwd volgen. Maar hoe ging dat allemaal op coronaveilige manier? 2020 was namelijk een speciaal jaar om te trouwen… laat staan blind!

 

Intiemer dan ooit

Aangezien er vorig jaar geen uitbundig dansfeest kon doorgaan, verliep de trouw van de nieuwe koppels op een heel andere wijze. Dat dansfeest was de voorbije jaren immers de ideale manier om het ijs te breken tussen de bruid en de bruidegom, net als met de familie en vriendengroep van beide gelukkigen. 

De huwelijken beloven dus dit jaar intiemer dan ooit te verlopen. Al vanaf dag één moesten de nieuwe deelnemers het met heel wat minder fysieke steun van hun familie en vrienden doen. Zo ook tijdens het samenwonen tijdens de lockdown, waardoor ze minder mensen konden zien en ze dus nog meer dan andere jaren aangewezen waren op hun kersverse man of vrouw: een wildvreemde waarmee je ineens zowat 24 uur op 24, 7 dagen op 7, samenleeft. 

Bovendien beleefden de koppels ook veel meer tijd samen dan andere jaren. Waar ze de voorbije jaren nog aan het werk waren, verliep vorig jaar ook dat van thuis uit. Zonder veel uitlaatkleppen en klankborden. Zonder een stiekeme en soms broodnodige (ont)vluchtroute hier en daar. Wegen de coronamaatregelen zwaar door op de wittebroodsweken? We zullen het met z’n allen moeten ontdekken. 

 

Voor het eerst een 50+ koppel

De zesde reeks van Blind Getrouwd pakt bovendien nog uit met een andere primeur. Voor het eerst zal een 50+ koppel in het huwelijksbootje treden. Beide deelnemers hebben meerderjarige kinderen die volop achter het avontuur van hun mama en papa staan. Veerle is 56 en al 12 jaar single. De liefde van haar leven is haar dochter Fien, met wie ze een hele hechte band heeft. Fien heeft haar mama ingeschreven voor Blind Getrouwd omdat ze na al die jaren een goede partner voor haar mama wenst, zodat zij in goede handen is als Fien het huis uit trekt. Veerle wil niet meer of minder dan hetzelfde. Hoewel ze al zo lang single is, is Veerle allesbehalve eenzaam. In een relatie verwacht ze samenhorigheid, vertrouwen en een fysieke en mentale connectie. Ze vindt het fijn als er geplaagd wordt, elkaar een beetje uitdagen mag. Veerles valkuil is dat ze al lang onafhankelijk is. Ze vervalt naar eigen zeggen makkelijk in de friendzone als ze een date heeft. 

Sven is dan weer een sportieve huwelijksfotograaf van 50. Zijn voorbije twee huwelijken hebben hem alvast veel inzichten gegeven en naar eigen zeggen weet Sven, na intensief aan zichzelf te hebben gewerkt, hoe het beter kan. Samen met zijn dochters uit zijn eerste huwelijk, kijkt hij uit naar het komende verhaal. Hij is helemaal klaar om de beste versie van zichzelf te schenken aan zijn toekomstige vrouw. Als zij dan ook nog stijlvol, warm en eerlijk is, is hij helemaal klaar om zich te smijten in dit avontuur.

Candice en Marijn als eerste aan de beurt

Het kersverse koppel Candice en Marijn trapt zondag het nieuwe seizoen op gang. De 36-jarige projectmanager Marijn Lenaerts uit Binkom is een en al gentleman. Hij is attent, stijlvol gekleed en sportief. “Een goede catch”, zoals ze zeggen. Marijn is meer dan ooit klaar om een gezin te stichten. Hij was 8 toen zijn ouders scheidden. De impact daarvan op zijn leven, was groot. “Ik hoop dat, als ik een relatie start en kinderen heb, wij alleszins ook altijd een warme thuis kunnen bieden aan onze kinderen.”

Marijn wordt gekoppeld met Enter Candice, een 31-jarige lerares secundair onderwijs uit Beveren-Waas. “Candice zegt snel wat ze denkt en je zal haar ook niet snel vergeten. Ik noem haar “de bom van Beveren”. Zelfs ík begin te twijfelen over mijn geaardheid, als ik Candice zie”, lacht expert Filip Geelen. Om maar te zeggen: Candice is een opvallende verschijning met een gulle lach. Ze lijkt dan wel een beautyqueen, maar er zit veel meer onder haar knappe uiterlijk. Na vier jaar single zijn, zou het leuk zijn om de ware te leren kennen dankzij de experten, zeker omdat ze hem zelfstandig nog niet gevonden heeft. “Ik zou niet weten waar te zoeken, buiten op Tinder, maar dat ben ik echt zo beu. Mijn waarzegster had gezegd dat ik mijn man op een speciale manier zou leren kennen, en dat dat nog dit jaar zou zijn.” Straffe waarzegster, want Candice mocht de jacht openen op de perfecte trouwjurk, of zoals ze het zelf zegt “hét va-va-voom-kleed”. Ze is razend benieuwd wie ze zal aantreffen in het gemeentehuis: “Ik ben echt benieuwd wie ze met mij gaan matchen want ik ben zelf een heel speciaal type, dus bij hem moet er toch ook iets zijn dat niet helemaal juist is. Want als het ne gewone gaat zijn, gaat het niet goed zijn”, lacht ze. 

 

Een zeskoppige jury

Om dat alles in goede banen te leiden, moest VTM opnieuw een resem deskundigen optrommelen. Dit jaar doen ze daarvoor beroep op Sarah Hertens, Filip Geelen Lotte Vanwezemael, Wim Slabbinck, Gert Martin Hald. 

Sarah bevraagt de deelnemers van Blind Getrouwd vooral over hun gezin van herkomst, hun relatiehistoriek en ze kijkt ook naar de levenslijn en de hechtingsstijl van de kandidaten. De expertise en interesse van Sarah ligt in het werken met relationele dynamieken. Het is voor haar steeds een uitdaging om zogezegd complexe zaken die in relaties spelen - de logica van de relatiedynamiek - zo helder mogelijk in kaart te brengen om hiermee constructief aan de slag te gaan. Filip Geelen ging op huisbezoek bij de kandidaten om ze te ‘sprokkelen’. Hij focust op hoe ze wonen, werken, leven, wat hun daginvulling is en hoe compatibel hun levens zijn. Zeer noodzakelijk om mee te nemen in de matching want na het huwelijk en de huwelijksreis moeten de deelnemers samenwonen, werken en leven. Lotte Vanwezemael werkt in Blind Getrouwd vooral aan de verbinding en de connectie tussen de duo’s o.a. door aan de hand van relevante tips en opdrachten de hormonen te stimuleren die verliefdheid en verbinding opwekken.

Wim Slabbinck focust zich vooral op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur: naar welke partner zijn ze op zoek, welke kwaliteiten vinden ze belangrijk, en wat werkte in het verleden voor hen? Wat niet? De Deense professor en klinisch psycholoog Gert Martin Hald heeft tenslotte als enige expert geen persoonlijk contact met de deelnemers, maar onderwerpt hen aan een grondig kwantitatief onderzoek. Met zijn tests onderzoekt hij de intelligentie van de deelnemers, persoonlijkheid, seksualiteit, interesses, normen en waarden, visie op het leven, communicatie, aantrekkelijkheid en deal breakers. Op die manier bepaalt Hald of er binnen de poule van de meer dan 3600 singles op papier een sterke match gevonden kan worden voor een bepaalde persoon. Van daaruit gaan de andere experten mee aan de slag.

Maak vanavond kennis met de koppels door om 19u55 af te stemmen op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top