One day, one goal: Matías Vecino bevrijdt Inter bij terugkeer in Champions League

Bij zijn grote comeback in de Champions League na zes jaar afwezigheid, op 18 september 2018, beleefde Inter Milaan een emotionele avond. En daar zat het doelpunt van Matías Vecino in het ultieme slot voor iets tussen...

Bij hun terugkeer in het kampioenbal werden de Milanezen ondergebracht in een "poule des doods". Na FC Barcelona, een van de topfavorieten voor de eindzege, moesten de troepen van Luciano Spalletti zich schikken in een rol van outsider, met Tottenham en PSV Eindhoven als concurrenten.

De Italianen stonden die septemberavond tegenover een rechtstreeks concurrent voor de kwalificatie naar de volgende ronde. De ploegmaats van Radja Nainggolan beseften dat ze thuis moesten excelleren tegen Harry Kane en co om kans te maken op kwalificatie.

De comeback

In een kolkend Giuseppe Meazza-stadion toonden de Nerazzurri aanvankelijk het meeste initiatief, maar het gaatje vonden ze niet. Aan het begin van de tweede helft etaleerden de Engelsen hun dodelijke efficiëntie door de score te openen met hun tweede schot op doel, dankzij het gedevieerde schot van Christian Eriksen.
 
Terwijl de klok verder tikte, leek niets Tottenham een zege nog in de weg te liggen. Aan Italiaanse zijde leken de kopjes te gaan hangen. Maar dat was buiten Mauro Icardi gerekend. Op vijf minuten van het einde luidde de aanvoerder de Italiaanse remonte in met een weergaloze volley, die tegen de netten vloog. De bordjes stonden weer gelijk.
 
Gedragen door het publiek en drijvend op de euforie van de gelijkmaker, ging Inter meer druk zetten op zijn tegenstander in de slotfase. Het leidde tot een ultieme doelkans in de 92ste minuut. Het moment van Matías Vecino was gekomen om zich tot held van de avond te ontpoppen. Een corner vloog naar de tweede paal, waarna Stefan de Vrij de bal richting Vecino kopte. De Uruguayaanse middenvelder twijfelde niet en zette zijn hoofd tegen het leer: goal. Het stadion ontplofte.

Heroïsche kopslag

Met de overwinning schonken de Nerazzurri zichzelf drie kostbare punten in de strijd om kwalificatie. Die kende pas op de slotspeeldag zijn ontknoping: de Engelsen kwalificeerden zich dankzij een betere aanvalshoede. Barça zou de poule zonder problemen overleven.

Vecino was met zijn heroïsche treffer niet aan zijn proefstuk toe. Enkele maanden eerder had de Uruguayaanse international zijn team nog de bevrijdende goal geschonken tijdens een beslissende kwalificatiematch voor de Champions League tegen Lazio Roma. In de 81ste minuut scoorde hij het doelpunt van de overwinning (2-3). Met het hoofd, op een corner. Zo loodste hij Inter naar het kampioenenbal.
 
Fan van deze rubriek? Lees dan het vorige deel in onze reeks, over de kopslag van Didier Drogba tegen Bayern München. Andermaal... In sport is alles mogelijk!
 

UEFA Champions League

Bekijk alles
Top