Staat er een maat op de topprestaties van Bayern München?

Voetbal |
De kogel is door de kerk: Bayern is het beste team van het jaar 2020. De Beierse oorlogsmachine haperde nauwelijks om de concurrentie te verpletteren, ondanks de coronapandemie. Robert Lewandoswki en zijn team domineerden gisteren de Tigers van André-Pierre Gignac met 0-1 in de finale van het WK voor clubs in het Qatarese Ar Rayyan. Dankzij het doelpunt van Benjamin Pavard heeft de Rekordmeister de zesde prijs in één jaar tijd weten te veroveren. Met deze prestatie voegt München zich in het rijtje van illustere voorganger Barça, de enige andere club die dit ooit kon presteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De apotheose van deze intercontinentale competitie zorgde voor een prachtig duel tussen een solide Bayern München en de flamboyante Tigers. Het waren de Mexicanen die het beste aan de wedstrijd begonnen, maar de Duitsers kregen snel weer controle over de wedstrijd. Na amper 17 minuten leek het erop dat Joshua Kimmich de openingsgoal scoorde, maar het afstandsschot werd afgekeurd omdat topschutter Robert Lewandowski buitenspel stond.
 
In de tweede helft konden Kimmich en de zijnen zich herpakken. Lewandowski wist Tigres-doelman Guzman te verschalken en had de bal sneller te pakken, waarna het leer voor de voeten van Benjamin Pavard viel. Die laatste liet deze kans natuurlijk niet schieten en mikte de bal recht in doel.
 
"We zullen ons team nog lang herinneren"
 
Voor de Beierse club is dit de tweede overwinning op het WK voor clubs, de eerste was in 2013. Dit jaar smaakt de overwinning nog zoeter omdat de mannen van Hansi Flick het zesvoudig record van FC Barcelona in het seizoen 2008-09 evenaren. Net als de Barcelonistas van Messi en Guardiola destijds, won Bayern München werkelijk alles in 2020: de Bundesliga, de Duitse beker, de Duitse Super Cup, de Champions League, de UEFA Super Cup en het WK voor clubs.
 
Je kan daarom stellen dat "Der Rekordmeister" zijn bijnaam nog nooit zoveel eer heeft aangedaan als nu. Vriend en vijand erkennen dat de Zuid-Duitse club een van de meest formidabele teams van het begin van de 21e eeuw is. Bayern-boegbeeld Robert Lewandowski vatte het goed samen: "Zes titels op rij winnen is iets heel bijzonders. Ik denk dat het een van de grootste prestaties in het voetbal is, dit zal ons nog lang heugen".
 
Een reus met lemen voeten?
 
Op dit moment staat Bayern aan de wereldtop van de voetbalclubs, maar de vraag is wanneer dit zal stoppen. Wellicht zal het Duitse team dit seizoen niet verzwakken, als solide leider in de Bundesliga is het moeilijk te geloven dat de achtvoudige titelverdediger een nieuw succes laat wegglippen. Bovendien is Bayern nog steeds ongeslagen in de Champions League. In deze tweede helft van het seizoen zullen "Lewy" en consorten nog ongetwijfeld meer kansen krijgen om hun talent te laten zien. De volgende afspraak is de achtste finale van de Champions Leage tegen Lazio Rome op 23 februari.
 
Toch is de wereldkampioen niet onoverwinnelijk. Dat blijkt onder meer uit de verrassende wedstrijd (in negatieve zin) in de Duitse beker. Daar werd Bayern in de achtste finales uitgeschakeld door tweedeklasser Holstein-Kiel. Het is dus al duidelijk dat Bayern dit jaar zijn zes overwinningen niet zal kunnen binnenhalen. Hoe dan ook blijkt opnieuw dat voetbal onvoorspelbaar is... 
 
Volg de prestaties van Bayern München en alle andere wedstrijden van de Champions League live op Proximus Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx
 
Andermaal... Alles is mogelijk in sport!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top