De voor volgende week (20-21 februari) voorziene start van het handbalseizoen, wordt uitgesteld. Dat maakte de Belgische handbalfederatie (KBHB) vandaag bekend in een persbericht. Omwille van het sportprotocol van de federale overheid, dat loopt tot 1 maart, is een herstart onmogelijk.
De federatie geeft aan voorlopig niet te raken aan de kalender om de reservering van de sporthallen te garanderen. "De geplande wedstrijden worden geannuleerd tot een volgende communicatie van de KBHB", klinkt het. "Zodra er zekerheid is over de nieuwe maatregelen, zal de KBHB communiceren over het mogelijke weekend dat er gestart kan worden, rekening houdend met de verschillende termijnen voor groeps- en contactvoorbereiding."

De KBHB gaf verder aan dat het kampioenschap voor jongeren onder dertien jaar zo snel mogelijk zal beginnen. Jongeren tussen 14 en 16 jaar zullen nog minstens twee weken moeten wachten, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar zijn dat nog minstens drie weken. Voor senioren is de wachttijd drie tot vier weken.

"In de praktijk betekent dit dat wij afhankelijk zijn van de voorwaarden om in groepsverband en met contact te kunnen handballen", aldus de KBHB. "Zodra dit besluit door de autoriteiten bekend zal zijn gemaakt, zal het altijd noodzakelijk zijn de aanbevolen 3 weken van voorbereiding in groep en met contact in acht te nemen. Die weken kunnen worden beschouwd als fysieke voorbereiding. Hierbij is contact in kleine groepen niet nodig."

De KBHB heeft nog steeds de intentie om de finales van de Beker van België voor mannen en vrouwen, gepland voor zaterdag 8 mei in Hasselt, te laten doorgaan.