Proximus ePro League: Zulte Waregem wint de kraker

Nieuws |

De negende speeldag van onze Proximus ePro League ging afgelopen woensdag door op de virtuele velden. We kregen deze week de topaffiche tussen Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem) en ZayroR (Sint-Truiden), respectievelijk eerste en tweede in het klassement!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nycom (KAA Gent) en REGO (Royal Excel Moeskroen) openden het bal op deze negende speeldag van het reguliere seizoen. Nycom won de wedstrijd met 2-0, maar blijft op plek 12 staan in het klassement.

Abdullah Waiss (KRC Genk) nam het vervolgens op tegen KV Oostende, dat nog altijd geen enkel punt kon sprokkelen sinds de start van het seizoen. BMB_Kylie maakte het de Genkenaar knap lastig, maar hij verloor met vier doelpunten tegen drie in een zwaarbevochten wedstrijd. De KRC Genk-speler klimt verder in het klassement en bezet nu plaats zes. Hij consolideert zo zijn plek in de top 8, die nodig is om zich te kwalificeren voor de play-offs.

Sporting Charleroi en zijn speler Didista zorgden voor de prestatie van de dag tegen Club Brugge, dat de voorbije twee weken in goede vorm verkeerde. QTN_11 uit Brugge moest maar liefst vijf doelpunten incasseren en kon zelf geen enkele keer scoren. Hij verloor zo drie plaatsen in het algemene klassement, terwijl Didista de top 3 binnenkomt.

KV Kortrijk speelde 1-1 gelijk tegen OH Leuven en raakte op die manier zijn podiumplek kwijt. Ook Cercle Brugge en Zak Bentato van RSCA deelden de punten, hun posities in het klassement blijven onveranderd.

De affiche waar iedereen op zat te wachten was natuurlijk de confrontatie tussen de twee spelers in vorm: Geoffrey Meghoe (SV Zulte Waregem) en ZayroR (Sint-Truiden). Met een overwinning zou ZayroR de leidersplaats overnemen, maar zijn tegenstander besliste daar anders over. Geoffrey gaf STVV geen enkele kans en won met 3-0. Door zijn overwinning heeft Geoffrey Meghoe nu 4 punten meer dan zijn eerste achtervolger. Met die comfortabele voorsprong kan hij zich al eens een slechte prestatie veroorloven in de komende weken.

Antwerp, dat crescendo ging naarmate de competitie vorderde, moest het hoofd buigen tegen Standard en speler ShadooW: 0-4. Het verloor drie plaatsen in de algemene rangschikking, maar blijft wel in de top 8 van de competitie. De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en KAS Eupen werd uitgesteld en wordt volgende week gespeeld.

Zulte Waregem en Sint-Truiden domineren al enkele weken het kampioenschap en staan dicht bij kwalificatie voor de play-offs. De achtervolgers liggen heel dicht bij elkaar en dus is alles nog mogelijk. Om de acht ploegen te kennen die een ticket grijpen voor de volgende fase, zal je de competitie elke woensdag moeten blijven volgen op Eleven Sports of op hun YouTube-kanaal.

Copyright afbeelding: Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top