Tour des Alpes Maritimes et du Var maakt zich op voor “mooiste startveld ooit”

Sport | Het is eventjes aftellen tot het Vlaamse wielervoorjaar uit de startblokken zal schieten, met de Omloop Het Nieuwsblad op 27 februari. In afwachting staan er nog enkele rittenkoersen op het programma, zoals de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van 19 tot 21 februari staat in Frankrijk de Tour des Alpes Maritimes et du Var op de wielerkalender. De naam van deze driedaagse rittenkoers doet al veel vermoeden. Het parcours is niet bepaald eentje voor de spurters onder ons. Over een glooiend landschap gaat er meestal een klimmer aan de haal met de oppergaai.

Vorig jaar triomfeerde de Colombiaan Nairo Quintana hier, voor Romain Bardet en Richie Porte. Twee jaar geleden greep Bardet evenzeer naast het goud, toen hij op amper drie seconden strandde van eindwinnaar Thibaut Pinot. Van de laatste vijf edities was het vier keer Frankrijk boven. Voor Quintana en Pinot pakten de thuisrijders Jonathan Hivert en Arthur Vichot de zegeruikers. Die laatste won de edities van 2016 en 2017. Ook in 2013 won Vichot hier, waardoor hij samen met de Nederlander Joop Zoetemald recordhouder is met drie eindzeges.

Voorbije winnaars tekenen present

Goed nieuws alvast voor de organisatie, want de Tour des Alpes Maritimes et du Var mag dit jaar maar liefst elf WorldTeams verwelkomen. De organisatie rekent op de komst van onder meer Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Dan Martin, Michael Woods, Pavel Sivakov, Dylan van Baarle en Tom Pidcock. “Het wordt zonder twijfel het mooiste startveld ooit voor deze wedstrijd.”, liet technisch directeur Frédéric Maistre weten. Met Alpecin-Fenix en Bingoal-Wallonie Bruxelles zullen er twee teams met een Belgisch tintje present tekenen.

Ook de twee vorige eindwinnaars, Quintana en Pinot, staan aan de start. Of ze een tweede eindzege zullen pakken in de Tour des Alpes Maritimes et du Var is maar zeer de vraag. Quintana sukkelde namelijk lange tijd met een knieblessure na een valpartij in de Tour van vorig jaar. De kopman van het Franse Arkéa-Samsic zou echter terug wedstrijdfit moeten zijn wanneer de Tour des Alpes Maritimes et du Var van start gaat. Het wordt een eerste voorbereiding op de Giro en de Tour waar Quintana later dit jaar aanwezig wil zijn.

Ook Pinot zal zijn seizoen aanvatten in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De inmiddels 30-jarige Fransman probeerde jarenlang een rol van betekenis te spelen in de Tour, maar blessures en spectaculaire inzinkingen zorgden telkens voor een stevige desillusie bij Pinot. De Franse kopman van Groupama-FDJ heeft daarom besloten de Tour dit jaar links te laten liggen en vol voor de Giro te gaan. Pinot sukkelt echter met wat rugklachten. Benieuwd of deze achterwege zullen zijn wanneer hij aan de start van de Tour des Alpes Maritimes et du Var zal staan.

Volg de Tour des Alpes Maritimes et du Var van 19 t.e.m. 21 februari bij Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top