Pittige duels dit weekend: Club Brugge trekt naar Charleroi, Standard ontvangt Antwerp

Jupiler Pro League | Leider Club Brugge maakt zondag op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League de verraderlijke verplaatsing naar Charleroi. Runner-up Antwerp speelt de kraker op het veld van Standard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge lijkt in de competitie niet meer af te remmen en stevent zonder ongelukken af op een volgende landstitel. Blauw-zwart telt al veertien punten meer dan eerste achtervolger Antwerp. Bij subtopper Charleroi, zevende met 38 punten, willen de troepen van Philippe Clement hun dominantie verder in de verf zetten.

Attractieve duels

Antwerp moet op Valentijnsdag de bus op naar Standard. De Luikenaars namen onder Mbaye Leye een blitzstart, maar presteerden nadien wisselvalliger. Tegen het stamnummer 1 willen de Rouches laten zien dat ze hun plaats in de top van de stand nog altijd verdienen.

KRC Genk, de nummer drie, trekt naar KV Oostende, dat met een vijfde plaats uitgegroeid is tot seizoensrevelatie. Tussen beide teams staat RSC Anderlecht. De Brusselaars moeten naar Cercle Brugge, de voorlaatste.

Teams onderaan op zoek naar zuurstof

Helemaal onderin 1A staat Waasland-Beveren. De Leeuwen hopen om thuis tegen AS Eupen drie belangrijke punten in de strijd om het behoud te grijpen. Moeskroen, de op twee na laatste, maakt de trip naar AA Gent, dat maar niet uit de grijze middenmoot wegraakt.

OH Leuven en KV Kortrijk mogen morgen als eerste de debatten van speeldag 26 openen aan Den Dreef. Verder speelt Sint-Truiden gastheer voor Zulte Waregem. Beerschot en KV Mechelen treffen mekaar in een provinciederby op het Kiel.

Programma speeldag 26 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 12/02
OH Leuven - KV Kortrijk (20u45)

Zaterdag 13/02
Waasland-Beveren - Eupen (16u15)
STVV - Zulte Waregem (18u30)
KV Oostende - Racing Genk (20u45)

Zondag 14/02
Standard - Antwerp (13u30)
Beerschot - KV Mechelen (16u)
Charleroi - Club Brugge (18u15)
Cercle Brugge - Anderlecht (20u45)

Maandag 15/02
KAA Gent - Moeskroen (20u45)

Volg de Jupiler Pro League integraal op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top