Zion Williamson scoort 1000 wedstrijdpunten: is de jonge metronoom gelanceerd?

Sport |

Na amper 44 wedstrijden scoorde de Amerikaanse NBA-basketbalspeler Zion Williamson zijn duizendste punt. Samen met die andere ster, Blake Griffin, is Williamson de snelst scorende speler uit de NBA die de kaap van 1000 punten overschrijdt. Williamson scoort aan de lopende band en maakt daarmee de torenhoge verwachtingen die kenners al enige tijd hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zion Williamson werd voor het eerst opgemerkt toen hij zichzelf als kandidaat aanbood bij de 'NBA Draft 2019'. Hij werd gekozen als 'first overall NBA draft pick' en maakte zijn debuut bij de New Orleans Pelicans waar hij nauwlettend in de gaten werd gehouden.

Net voor de officiële start van Williamsons eerste seizoen als NBA-speler, scheurde de jonge knaap de meniscus van zijn rechterknie. Hierdoor moest Williamson zijn debuut op het allerhoogste niveau enkele maanden uitstellen. Er werd in die periode heel wat gespeculeerd over de toekomst van Williamson én of die al dan niet gepaard zou gaan met blessures. Volgens specialisten zou zijn lichaamsbouw en zijn hoge lichaamsgewicht hem heel wat blessures kunnen opleveren.

Sterk debuut

Op 22 januari 2020 was het eindelijk zover: toen maakte Zion Williamson zijn grote debuut voor de New Orleans Pelicans. Williamson maakte een spetterende indruk: hij maakte in achttien minuten speeltijd maar liefst 22 punten en 7 rebounds. Vooral het laatste deel van zijn wedstrijd was indrukwekkend: Williamson maakte maar liefst zeventien punten in drie minuten tijd! En dat was maar een voorproefje, zo blijkt. Eén maand later vestigde de jonge knaap meteen een record: hij had in zeven opeenvolgende wedstrijden minstens twintig punten weten te scoren en was de jongste NBA-speler ooit die daar in slaagde.

Williamsons opmars in de NBA werd afgestopt door, jawel, het coronavirus. Met een gemiddelde van 22 punten en 6 rebounds per wedstrijd scheerde de jongeman hoge toppen aan het begin van zijn professionele carrière. Hoe de rest van die carrière eruit zal zien is nog maar de vraag. Vast staat wel dat Williamson hard zal moeten blijven trainen om zijn niveau meester te blijven en vooral geen nieuwe blessures mag oplopen. 

Ondanks zijn goede prestaties

Williamson kan goed aanvallen, maar de jonge knaap kan ook aardig verdedigen: met regelmaat van de klok snoept hij ballen af van de tegenstander en blokt hij belangrijke shots. Dat zal nodig zijn want de New Orleans Pelicans moeten de motor dringend aan de praat krijgen willen ze een goed seizoen draaien. Te beginnen deze zaterdag om 01u30 tegen de Dallas Mavericks: een ploeg waarin ook heel wat jeugd aan het doorbreken is.

Andermaal… in sport is alles mogelijk!

Volg het NBA-seizoen op Eleven Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports-optie.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top