Geen enkele Unionspeler die in selectie zat bij legendarische 0-3 op Anderlecht is er straks opnieuw bij

Challenger Pro League | Union Sint-Gillis speelt vanavond haar achtste finale van de Croky Cup. De competitieleider van 1B ontvangt de buren van RSC Anderlecht in een rasechte Brusselse derby. In het seizoen 2018-2019 troffen beide teams elkaar ook al eens in de beker. Toen won Union met 0-3 in het Astridpark na drie goals van Youssoufou Niakaté. Maar van de ploeg die toen kon stunten, schiet nu niks meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van de spelers die toen op het wedstrijdblad stonden bij Union zitten enkel Adrien Saussez en Anas Hamzaoui nog bij de club. De goalie was toen nog de 'numéro uno' van geelblauw, maar is intussen zo ver gezakt in de pikorde dat hij gewoon niet meer in het stuk voorkomt. Saussez ligt nog wel onder contract bij Union, maar moet zelfs niet meer meetrainen met de A-kern. Hamzaoui ligt in de lappenmand.

Wie nu wél in de selectie zit en in 2018 ook al aangesloten was bij Union, is Mathias Fixelles. De chouchou van het Dudenpark was destijds niet fit, maar staat nu ongetwijfeld te popelen om eraan te beginnen. Voor Marcel Mehlem is de match tegen Anderlecht dan weer vervloekt. Hij was niet geselecteerd in 2018 en is er ook nu niet bij wegens een schorsing.

Selecties

XI in 2018: Saussez, Moreno, Perdichizzi, Kis, Vega, Besuschkow, Morren, Niakaté, Tau, Selemani, Tabekou
Bank in 2018: Gérard, Peyre, Ferber, Hamzaoui, Bouekou, D'Alberto, Vercauteren

Wedstrijdselectie 2021: Pirard, Herbots, Moris, Bager, Burgess, François, Jordanov, Van der Heyden, Kandouss, Nielsen, Fixelles, Teuma, Lynen, Soussi, Undav, Vanzeir, Bah, Sigurdarson, Lapoussin, Labeau.

Voor de clash van vanavond zijn - naast Hamzaoui - ook Lorbek en Pocognoli niet fit voor de dienst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top