Onze kijktips voor Chinees Nieuwjaar

Films | Op 12 februari 2021 wordt in het oosten van Azië de start van het jaar van de Os gevierd, het tweede dier in de Chinese dierenriem. De eerste vijftien dagen van het Chinese kalenderjaar staan helemaal in het teken van nieuwjaar. Voor iedereen die de komende twee weken het nieuwe jaar wil vieren, selecteerde Proximus Pickx gepast kijkvoer. Dit zijn onze tips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Us and Them

Tijdens de periode in de lente waarin zowat elke Chinees lijkt te reizen, leren XiaoXiao en Jianqing elkaar toevallig kennen op de trein. Ze worden verliefd en proberen een leven op te bouwen, maar groeien weer uit elkaar. Tien jaar later komen ze elkaar weer toevallig tegen. Hoe kijken ze terug op hun liefdesleven en hoe gaan ze om met de tweede kans die ze krijgen? Dat zijn de vragen die regisseur Rene Liu stelt in ‘Us and Them’. Het verhaal toont afwisselend het heden (us) en het verleden (them). De film speelt zich af op een van de mooiste, maar koudste plaatsen in China, waar het tijdens het filmen tot 40 graden onder nul werd. Nadat de prent op het filmfestival van Cannes werd vertoond, kocht Netflix de distributierechten, wat van ‘Us and Them’ de allereerste Netflix Original maakte waarin Chinees gesproken wordt.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Saving face

Regisseur Alice Wu is de in de Verenigde Staten geboren dochter van Taiwanese ouders. Als Aziatisch-Amerikaanse vrouw neemt ze in haar twee films graag cultuurverschillen onder de loep. Zo gaat haar eerste film ‘Saving Face’ over een jonge, vrijgevochten vrouw die niet uit de kast durft komen tegenover haar strikt traditionele en alleenstaande moeder. Het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen als lesbische vrouw in een Chinees-Taiwanese familie en was invloedrijk in de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap, waar gesprekken over geaardheid, traditie en openheid opgestart werden naar aanleiding van de prent.
 
‘Saving Face’ is nog tot 2 oktober 2021 beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


The Wandering Earth

In de toekomst begint de zon uit te doven. De mensheid beslist enorme motoren aan de aarde vast te maken, zodat ze met de hele planeet naar een nieuw sterrenstelsel kunnen reizen. De vlucht zou 2.500 jaar duren, maar wanneer ze langs Jupiter passeren, treden er onverwachte problemen op. Als alles fout gaat en de wereld gedoemd lijkt te zijn, vechten jonge waaghalzen voor het behoud van de mensheid. De sciencefictionfilm ‘The Wandering Earth’ uit 2019 staat in de top 3 van de meest winstgevende Chinese films ooit met een box office van 700 miljoen dollar. Bij ons is de film te zien op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Cats

Deze animatiefilm toont aan dat de Chinese cinema ook familiefilms in haar mars heeft. In ‘Cats’, ook wel bekend als ‘Cats: op zoek naar Kattopia’, wordt het rustige stedelijke leventje van de huiskat Banjer in de war gestuurd. Zijn zoon Raf besluit er namelijk op uit te trekken en te zoeken naar het legendarische kattenparadijs. Blanket gaat op zoek naar zijn zoon, maar dat loopt niet van een leien dakje. De vergelijking met ‘Finding Nemo’ is nooit echt veraf. Animatiestudio Light Chaser Studios maakt sinds 2016 films voor de Chinese markt, maar hun films, waaronder ‘White Snake’ en ‘Toys & Pets’ kwamen ook elders in de wereld uit. Ontdek de Chinese animatiefilm in de tv-optie Movies & Series van Proximus Pick.

Ontdek de tv-optie Movies & Series en geniet meteen van een maand gratis kijkplezier!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top