Haal Anima naar je huiskamer

Dat de corona-epidemie ook flink huishoudt in de culturele sector hoeft geen verder betoog. Ook Anima, het Internationaal Animatiefilmfestival van Brussel dat plaatsvindt van 12 tot 21 februari, kan dit jaar niet live plaatsvinden en gaat uitzonderlijk 100% online door. Proximus Pickx pikt een paar hoogtepunten uit het programma zodat u straks ook thuis vanuit de huiskamer kan genieten van dit gereputeerde festival.

40 jaar Anima

Anima viert zijn veertigste verjaardag en blaast de kaarsjes uit met een speciaal programma 40 Jaar Anima, met filmmakers die hun stempel gedrukt hebben op de geschiedenis van het festival. Te zien zijn onder meer ‘Adam’ van Peter Lord, ‘Rubicon’ van Gil Alkabetz (die dit jaar ook de affiche van het festival ontwierp), ‘Girls Night Out’ van Joanna Quinn en ‘How to Kiss” van Bill Plympton. Ook een gerestaureerde versie van de anime-klassieker ‘Akira’ staat op het programma.

De Animeernacht

De Animeernacht is traditioneel hét publieksevenement van het festival, met films tot je erbij neervalt. Dankzij Anima Online kan dit jaar iedereen de vaak grappige, bizarre of trashy films gedurende tien dagen thuis bekijken. Zelfs ‘Odd Duck’, de nieuwe film van de Amerikaanse surrealist Bill Plymton zit er tussen, maar evengoed zitten er knappe Belgische kortfilms in het altijd even opzienbarende aanbod van de Animeernacht waarin dit jaar 35 films worden vertoond.

Dit is Belgisch

De focus van het festival ligt dit jaar op animatie uit de Balkan en Zuid-Korea maar naast een speciaal Sint-Valentijnprogramma voor zowel volwassenen als voor kinderen, een internationaal competitief luik met lange animatiespeelfilms (waaronder het al vaak bekroonde ‘Josep’) en korte animatiefilms (de crème van de crème) schenkt Anima uiteraard ook aandacht aan de Belgische kortfilm. Die worden gepresenteerd in Dit is Belgisch, vier programma’s die een vaak verrassend overzicht bieden van het talent en de vindingrijkheid in de Belgische animatiefilmsector.
 
Een Film Pass kost 15€ in voorverkoop met de promocode ANIMA2021, al kunnen alle films uit het online-aanbod ook afzonderlijk gehuurd worden.

De ALL-IN Pass, met ook toegang tot het industry-luik van het Festival, Futurama, is nu te koop voor 30€
 
Het volledige programma van Anima Online is terug te vinden op online.animafestival.be


Top