One Day One Goal: Divock Origi sleept Liverpool naar de kwartfinales League Cup

Sport |

Neen, de League Cup is geen Champions League-wedstrijd en een eindronde van een mondiaal kampioenschap is het al evenmin. Toch worden er wonderlijke wedstrijden gespeeld in deze Engelse bekercompetitie. Zoals die ene herfstavond in 2019 toen iedereen dacht dat Arsenal een maatje te groot was voor Liverpool. Maar ene Divock Origi ging niet mee in dat verhaal.

Liverpool nam het eind oktober 2019 op tegen Arsenal in de hoop door te stoten naar de kwartfinales van de League Cup. In de competitie liep het aardig en Liverpool leek onder leiding van zijn Duitse coach Jürgen Klopp in staat om elke tegenstander met huid en haar op te eten, of die nu uit Londen, Manchester of Leicester kwam. Maar wie had ooit kunnen dromen dat niet Liverpool, maar wel het Arsenal van toenmalige coach Unai Emery, het in een onderlinge confrontatie het langste eind naar zich toe zou trekken? Dat scenario leek zich alvast te voltrekken op het einde van de eerste helft.

Sterretjes

Het was een helft waar maar liefst vijf doelpunten vielen en waarin Liverpool eigenlijk maar één keer echt scoorde. Het was immers Arsenal-verdediger Shkodran Mustafi die geheel onvrijwillig de bal in eigen doel werkte en de 1-0 op het bord zette in de zesde minuut. Niet veel later legden de troepen van Emery er maar liefst drie in het mandje: Torreira (19’) en Martinelli (26’, 36’) waren schutters van dienst die wraak namen voor Arsenal. Liverpool zag de eerste helft sterretjes, maar kon dankzij een penalty van James Milner milderen tot 3 - 2.

De eerste minuten na de koffie was het al Arsenal dat de klok sloeg. Mehmet Özil paste de bal naar Ainsley Maitland-Niles en die scoorde zonder verpinken de 4 - 2. Maar Liverpool gaf niet op: in amper vijf minuten tijd scoorde Alex Oxlade-Chamberlain en onze eigen Divock Origi elk één keer waardoor de bordjes opnieuw gelijk stonden (4 - 4). Liverpool leek te herademen, maar dan sloeg het noodlot toe: Joseph Willock haalt uit voor Arsenal en zijn doelpoging belandt in de linkerbovenhoek: 5 - 4 (70’) en opnieuw was het achtervolgen geblazen voor Liverpool.

Penalty's

Die laatste twintig minuten trok Liverpool met z’n allen naar de goal van Arsenal dat goed verdedigde en wat geluk kende. Origi kon in minuut ‘79 aanleggen net buiten de grote rechthoek maar zijn schot werd goed geblokt. Iets meer dan tien minuten later was het dan toch prijs voor Liverpool (en Origi). Divock scoorde zijn tweede van de avond door klinisch af te werken voor doel en dwong met zijn goal de penalty's af en Anfield Road ontplofte!

De penalty's gingen gelijk op totdat Dani Ceballos (Arsenal) zijn penalty mist en Liverpool in poleposition ligt om de voorsprong te nemen. De volgende strafschop die genomen moet worden is voor Origi en hij klaart alweer de klus. Uiteindelijk won Liverpool de penaltyreeks van Arsenal met 5-4 en stootte de ploeg van Klopp door naar de volgende ronde van de League Cup.