eEuro 2021: de eDevils kennen hun tegenstanders in de kwalificaties

Nieuws |

De organisatie van eEuro 2021 heeft gisteren de samenstelling online gezet van de verschillende groepen die in de kwalificatiefase van de Europese competitie op PES 21 zullen strijden. De Belgen kregen een poule met goede tegenstanders, maar met kwalificatievooruitzichten voor de rest van het avontuur.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl de nationale competities hun reguliere seizoen voortzetten, ging eEuro 2021, de Europese competitie die gespeeld wordt op Pro Evolution Soccer 21, gisteren over tot de groepsloting!

Voor deze editie van de eEuro komt België in groep F terecht en komt ons land Israël, Litouwen, de Faeröer, Ierland en Zwitserland tegen. Een goede loting volgens Jon Bruno, één van de eDevils die België zal vertegenwoordigen tijdens de competitie: “We zijn best tevreden met de loting. Zeker in vergelijking met vorig jaar toen we de vorige wereldkampioen (Frankrijk) en Kroatië, dat heel wat ervaring op toernooien heeft, tegenover ons kregen.” Die loting was zwaar voor onze landgenoten. Overweldigd door hun tegenstanders overleefden ze de groepsfase niet. “Toch denk ik niet dat de kloof tussen ons zo groot was. Het bewijs is dat we ze in verschillende wedstrijden hebben kunnen tegenhouden. Hun spelers waren in die tijd ook goed omkaderd door hun federatie, veel meer dan bij ons het geval was”, vertelt Jon.

Nu zijn de eDevils tevreden met hun loting: “We weten dat Israël de favoriet is, maar we zijn voor niemand bang”, zegt Jon. De groep is heel open waardoor een tweede plaats tot de mogelijkheden behoort. Die plek geeft recht op kwalificatie voor het vervolg van het toernooi.

De eDevils die onze kleuren zullen verdedigen zijn met vier. Wouter05 en KuN, de twee winnaars van het scoutingtoernooi voor onze toekomstige vertegenwoordigers, zijn de nieuwe gezichten. Zij vervoegen Mikail “FETIH1453ElTurco” Gonen en Jon “Milan7Jon” Bruno. “We hopen echt een geweldig team op te bouwen met de nieuwkomers! De bond is echt geïnteresseerd in ons, dus we moeten gewoon het beste van onszelf geven”, aldus Jon.

De uitbreiding geeft het team meer mogelijkheden. Elk land zal immers tweemaal moeten aantreden tegen elk land uit zijn groep. Maar aangezien elke wedstrijd door een andere speler kan worden gespeeld, kunnen binnen het team wissels worden doorgevoerd om te voorkomen dat de spelers mentaal te vermoeid zouden raken.

Ter herinnering, de kwalificatiewedstrijden gaan op 15 maart van start. De volgende speeldata zijn 29 maart en 12 en 26 april. Bij een gelijkspel worden op 10 en 17 mei 2021 barragewedstrijden gespeeld. Eind mei worden de 16 gekwalificeerde landen in groepen onderverdeeld. Deze zullen het op 9 en 10 juli in Londen tegen elkaar opnemen tijdens het main event van de eEuro 2021, waar ze zullen strijden om de €40.000 euro van de €100.000 die op het spel staat.

Moedig onze verschillende eDevils dus zeker aan op de sociale media en volg hun avonturen tijdens deze eEuro 2021. Wij houden je natuurlijk op de hoogte zodra we nieuws hebben, hier op Pickx!

Copyright afbeelding: UEFA

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top