Gisteren ging de terugronde van start in het voorjaarssegment van de Belgian League. KVM Esports maakte van de speeldag gebruik om zijn dominantie te bevestigen en zijn ticket voor de play-offs te valideren.

 

Op deze 5e wedstrijddag waren het ION SQUAD en 4Elements die het bal openden. We kregen een kleine verrassing van Frenzy, de jungler van 4Elements, die ons de eerste Udyr pick van het 2021 Belgian League-seizoen bracht. Het moet gezegd dat de kampioen de laatste tijd verschillende teams op het internationale toneel heeft verleid, met name in het LEC (Europese kampioenschap) en de LCK (Koreaanse League).

Ondanks deze exotische pick en een gestaag tempo opgelegd door de 4Elements aan het begin van de wedstrijd, slaagden zij er niet in de leiding te nemen. De spelers van ION SQUAD bleven kalm en begrepen dat zij op het juiste moment hun kansen moesten benutten. En door geduld en gewonnen teamfights maakten Flif en zijn teamgenoten een einde aan het duel door na 32 minuten de nexus van de tegenstander te vernietigen.

De tweede wedstrijd van de avond haalde bij de grootste fans van de Belgian League waarschijnlijk mooie herinneringen naar boven. Het was inderdaad de beurt aan titelverdediger Sector One en KVM Esports, het dominante team van dit seizoen, om de Summoner’s Rift te betreden. De vossen, in een nogal ongemakkelijke positie sinds het begin van het seizoen, kregen een mooie kans om te laten zien dat ze nog steeds hetzelfde niveau kunnen halen als vorig seizoen.

Helaas voor hen kwamen de KVM’s helemaal opgepompt aan de start. Robba, toplaner van de Mechelaars, verraste iedereen door met Trundle te spelen, een pick die niet vaak voorkomt in competitieve wedstrijden. En toch is het die pick, veel te sterk voor de weinige damage van Sector One, die voor het overwicht in de teamfights zorgde terwijl Urban en zijn Nidalee de laatste nog staande Sector One-spelers decimeerden.

In de derde wedstrijd van de avond keerde ION SQUAD terug naar de Rift om het op te nemen tegen de rode lantaarn, Team 7AM. De laatstgenoemde wist nog geen enkele overwinning te boeken en zag zijn kans op kwalificatie voor de play-offs steeds kleiner worden.

Vanaf de eerste seconden van het spel leidde de Aphelios van Flif, de ADC van ION SQUAD, de dans. Na slechts een paar minuten spelen had hij al een grote voorsprong, verkregen door de kills op zijn lane. De voorsprong breidde zich al snel uit naar alle lanes en ondanks sterke individuele kwaliteiten bij Team 7AM kon het team de teugels van het spel niet overnemen. Meer had ION SQUAD niet nodig, dat bij de eerste de beste gelegenheid zijn spel met groot machtsvertoon uitrolde.

Het slot van de avond stond in het teken van de twee voetbalclubs die aanwezig zijn in deze Belgian League: KRC Genk en KVM Esports, dat terug op de Rift kwam voor zijn tweede wedstrijd van de avond.

En het moet gezegd dat vanaf de draft iedereen nogal bezorgd was over de opstelling van KRC. Naast de keuze voor picks die ingewikkeld zijn om op te zetten, zoals Zilean op mid of Ivern op de top, liet Genk de KVM’s hun team bouwen op comfort picks zoals Slyv3r die vrij werd gelaten op zijn Heimerdinger. Het was dus helemaal geen verrassing toen KVM de lead nam en het ook afmaakte zonder Genk enige kans te geven. Het verschil in goud was meer dan 19.000 na slechts 27 minuten spelen.

 

© 

De KVM’s zetten hun ongeslagen reeks dus voort en overvleugelen alle teams. Hoewel zij nu officieel zeker zijn van hun ticket voor de play-offs, woedt de strijd nog steeds in de buik van het klassement waar ION SQUAD, Sector One, 4Elements en KRC Genk nu alles zullen geven om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Om het vervolg van de race te volgen, afspraak volgende maandag om 19u op Pickx!

Copyright afbeelding: META