Middleton-Antetokounmpo: het duo van The Bucks dat doet denken aan Kobe Bryant en Shaquille O'Neal

Sport | Khris Middleton, speler bij The Bucks, zette gisteravond tegen de Nuggets een straffe prestatie neer. Zijn passing was van uitzonderlijke kwaliteit. Met zijn 12 assists verbrak hij zijn wedstrijdrecord en ploegmaat Giannis Antetokounmpo was zijn favoriete aanspeelpunt. De relatie tussen deze twee doet een beetje denken aan het duo Kobe Bryant-Shaquille O'Neal. Maar is dat genoeg voor Middleton om een All-Star-selectie af te dwingen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Milwaukee won maandag in Denver (112-125) in de NBA. De Bucks behaalden een vijfde overwinning op rij dankzij hun duo Giannis Antetokounmpo-Khris Middleton. De eerste eindigde met 30 punten, 9 rebounds en 3 blocks. De tweede was goed voor 29 punten, 12 assists en 8 rebounds.

Middleton brak daarmee zijn record van assists in een wedstrijd. Dit seizoen is zijn gemiddelde ongeveer 6 assists per wedstrijd, tegen ongeveer 4 vorig seizoen. In zijn 9e seizoen in de NBA laat de 29-jarige zien dat hij nog steeds progressie maakt.

Connectie met Giannis

Dit is duidelijk een groot voordeel voor de Bucks en vooral voor Giannis Antetokounmpo. De tweevoudige MVP ontving in Denver veel loepzuivere assists van topkwaliteit van zijn partner, waaronder twee gelobde passen die in een ‘alley-oop’ belandden. Na de wedstrijd prees de Griek Middletons kwaliteiten: "Hij is een bedreiging op het veld. Op een of ander moment zal hij je vinden."

De connectie tussen de twee deed sommigen denken aan het Lakers-duo Kobe Bryant en Shaquille O’Neal: de eerste strooide met gelobde passes die de laatste enkel in de basket hoefde te leggen. Middleton sprak over Antetokounmpo.

"Ik moet gewoon op zijn bewegingen letten. Als ik hem naar de cirkel zie gaan, moet ik de bal gewoon hoog sturen. Hij stijgt op als Shaq, hij is net zo dominant als hij in die zone. Ik hoop dat we een verbazend duo als Kobe en Shaquille kunnen worden”, zei het nummer 22 van The Bucks.

Een plaats bij de All-Stars?

Nu de stemmen voor de traditionele All-Star Game zijn begonnen, zal een van de grote vragen zijn of Khris Middleton daar een plek zal krijgen. De Bucks-speler werd geselecteerd voor de edities van 2019 en 2020, maar zijn zaak is nog steeds onderwerp van discussie.

Het is niet zozeer zijn talent of zijn statistieken die het probleem vormen, maar de concurrentie op zijn positie in het Oosten is enorm. Kevin Durant, Joel Embiid, Jayson Tatum, Bam Adebayo en Antetokounmpo zullen er zeker bij zijn. Maar Middleton zal om een plaats moeten strijden met Domantas Sabonis (de All-Star van vorig jaar), Tobias Harris, Pascal Siakam en Jimmy Butler.

Ook al kent de verdediger van The Bucks een beter seizoen dan enkele van zijn concurrenten, toch is het ook belangrijk om weten dat de helft van de stemmen van het publiek komt. De fans hebben vaak de neiging hebben om voor de populaire spelers te kiezen, en niet noodzakelijk degenen die er sportief het meest recht op hebben. Maar als Middleton en Antetokounmpo zo blijven schitteren en de goede herinneringen aan Bryant en O’Neal opnieuw doen oplaaien, zullen beiden ongetwijfeld op 7 maart in Atlanta aanwezig zijn.

Andermaal, in sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top