Na Sergio Ramos lijkt ook de toekomst van Raphaël Varane bij Real Madrid onzeker

Sport | Raphaël Varane was het voorbije weekend tegen Huesca de matchwinaar voor Real Madrid. Met twee goals trok de Franse centrale verdediger zijn ploeg over de streep. Toch kwam Varane de voorbije dagen niet positief in het nieuws. Zo zijn er onduidelijkheden omtrent zijn contract bij de Madrilenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid wist zaterdag op de 22e speeldag van La Liga een krappe 1-2 zege te boeken bij rode lantaarn Huesca. Het was puffen en zwoegen voor de Koninklijke, vermits pas in het slot de bevrijdende winning goal viel. Het was uitgerekend verdediger Raphaël Varane die Real Madrid de drie punten schonk dankzij twee goals. Bij Real Madrid ontbrak Eden Hazard, die op training opnieuw uitviel met een spierblessure. Thibaut Courtois stond zoals gewoonlijk onder de lat.

Net zoals de voorbije maanden is het steeds duidelijker geworden dat Real Madrid niet meer de aanvallende stootkracht heeft zoals vroeger. Werkijver en defensieve soliditeit zijn kernwoorden geworden in de Spaanse hoofdstad. Dat Varane de Koninklijke naar de zege loodste, hoeft dus geen verrassing meer te zijn. Het waren voor de Fransman echter wel zijn eerste goals van het seizoen. Dat hij twee doelpunten in één match scoorde, was evenzeer een primeur.

Boter bij de vis

En toch werd er al enkele dagen in de Spaanse pers niet zo positief gepraat over Varane. Blijkbaar staat ook de toekomst van Varane bij Real Madrid onder druk, ter navolging van Sergio Ramos die deze zomer dreigt te vertrekken. Het contract van Ramos loopt namelijk af en kan momenteel dus gratis verkassen naar een andere club.

Varane van zijn kant heeft een verbintenis tot het einde van volgend seizoen. De Fransman, die al sinds 2011 bij de Madrilenen vertoeft, lijkt echter niet te willen bijtekenen. Volgens sportkrant Marca staat hij namelijk open voor een nieuwe uitdaging. Daarom dat Real Madrid deze keer wel boter bij de vis wil. De kans is dus reëel dat Varane, net als Ramos, deze zomer vertrekt. Real Madrid hing alvast een prijskaartje van 50 miljoen euro aan hem. In de wandelgangen wordt gezegd dat teams als Paris Saint-Germain, Manchester United, Chelsea en Juventus zouden geïnteresseerd zijn.

Achter de schermen is Real Madrid overigens druk in de weer om het mogelijke vertrek van Ramos én Varane op te vangen. Hoewel het nog niet officieel is, zou David Alaba Bayern München inruilen voor Real Madrid.

Contractproblemen of niet, de sportieve show van dit seizoen gaat gewoon verder. Varane en co mogen deze zondag opnieuw vol aan de bak. Tegenstander in eigen huis voor speeldag 23 in La Liga wordt Valencia.

Volg het duel tussen Real Madrid en Valencia vanaf 16u15 op het kanaal Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal, in sport is alles mogelijk!

Het programma van speeldag 23 in La Liga

Vrijdag 12/02
Celta - Elche (21u)

Zaterdag 13/02
Granada - Atlético Madrid (vanaf 14 uur te volgen op Eleven Sports 1)
Sevilla - Huesca (16u15)
Eibar - Real Valladolid (18u30)
FC Barcelona - Deportivo Alaves (vanaf 21 uur te volgen op Eleven Sports 1)

Zondag 14/02
Getafe - Real Sociedad (14u)
Real Madrid - Valencia (vanaf 16u15 te volgen op Eleven Sports 1)
Levante - Osasuna (18u30)
Villarreal - Real Betis (21u)

Maandag 15/02
Cadiz - Bilbao (21u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top