Tom Brady en de Buccaneers in de 7de hemel

Tom Brady heeft de 7de Super Bowl van zijn carrière binnengerijfd. En dat na een match die van begin tot eind in handen was van de Buccaneers (31-9).

Iets minder dan een jaar geleden dachten heel wat mensen dat Tom naar Florida was getrokken om te genieten van een soort prepensioen onder de warme zon en dat zijn passage bij Tampa Bay gelijk zou staan met een geleidelijke afgang, een hoofdstuk in zijn ongelooflijke carrière dat snel vergeten zou worden. Maar kijk: met deze overwinning wordt zijn legende nog groter. Dit is de grootste quarterback aller tijden!

Rob Gronkowski, zoals in de goede, oude tijd

Rob Gronkowski heeft geproefd van het pensioen. Na de laatste zege van de Patriots in 2018 besliste de Gronk om het daarbij te laten. Hij had last van zijn lichaam, hij wilde genieten van het leven en begon catch te spelen. Maar toen Tom Brady hem belde om samen naar Tampa Bay te trekken, was hij van de partij. De twee spelers zijn close en hij geloofde in het project. Sinds het begin van de play-offs hoorden we niet veel van hem, maar in deze Super Bowl trad hij helemaal op het voorplan. Hij tekende voor de twee eerste touchdowns van de Bucs en zette zijn team op weg naar de overwinning. Na de wedstrijd en nadat hij zijn vierde ring had gewonnen, kondigde hij aan "geen enkele reden te zien om volgend seizoen niet terug te keren".

Antonio Brown keert terug van de hel

Antonio Brown werd lange tijd als de beste receiver van de League beschouwd, maar de afgelopen jaren haalde hij vooral de krantenkoppen omwille van zijn fratsen. Nadat hij de Steelers had verlaten (en een stuk van de vestiaire in brand had gestoken), tekende hij in 2019 bij de Raiders. Uiteindelijk stopte het verhaal toch net voor het begin van het seizoen. Nadat hij door de Patriots van Tom Brady werd opgepikt, werd hij na één match ontslagen omwille van verschillende klachten. Hij verklaarde daarop dat hij nooit meer in de NFL zou spelen. Na het einde van zijn schorsing van 8 wedstrijden, opgelegd door de NFL, vervoegde hij in oktober 2020 de Buccaneers. Hij maakte tijdens de Super Bowl een touchdown en won zijn eerste titel.

De verdediging: het genie van de Buccaneers

De Buccaneers waren solide in de aanval, maar tijdens de hele wedstrijd bereikte vooral hun verdediging een ongezien niveau, waarbij ze de Chiefs slechts 9 punten en geen enkele touchdown gunden. Nooit eerder bleef Patrick Mahomes onder de drempel van 10 punten. Het schema dat verdedigingscoach Todd Bowles had opgesteld, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Linebacker Devin White, verantwoordelijk voor 12 tackles (waarvan 2 voor verlies) en een interception aan het einde van de match, is een van de gezichten van deze ongelooflijke verdediging.

Bevestiging voor Bruce Arians

Bruce Arians kent de smaak van de overwinning: hij won al twee keer de Super Bowl in de jaren 2000 als lid van de staff van de Steelers. Maar dit is de eerste titel die hij als hoofdcoach in de wacht sleept. Op 68-jarige leeftijd is hij de oudste coach die deze titel der titels de zijne mag noemen. In het begin was er heel wat vrees of het wel zou klikken met Tom Brady. Arians, fan van een diep spel, houdt van quarterbacks met een gespierde arm. Tom Brady heeft heel wat kwaliteiten, maar niet die. Maar naarmate de weken verstreken, begon de magie te werken: 40 TD/12 INT in het reguliere seizoen en 10 TD/3 INT in de play-offs.

En wat met Patrick Mahomes?

Patrick Mahomes, de hele avond door de verdediging in de steek gelaten, beleefde een aartsmoeilijke Super Bowl. Hij heeft nochtans gevochten. Hij heeft heel veel gelopen om te proberen het spel te verlengen vooraleer hij op het einde van de match buitengewone worpen deed. Spijtig genoeg - voor hem én voor de spanning - beleefden zijn receivers een dip. Deze nederlaag zal ongetwijfeld een beetje druk van de schouders van de Chiefs halen volgend seizoen, maar het is en blijft een zure appel. Een Super Bowl verliezen, dat kom je niet zo snel te boven. Patrick Mahomes zal geen Michael Jordan zijn, die nooit een finale heeft verloren. Maar hij kan nog altijd een Tom Brady zijn. Ook niet slecht!

The Weeknd zorgt voor spektakel

The Weeknd zette tijdens de rust een vrijwel cinematografisch spektakel neer. Omringd door tientallen gemaskerde dansers kon The Weeknd spelen met de gezondheidsmaatregelen om zo een kleurrijke show neer te zetten. Zijn optreden op het gras van het Raymond James Stadium eindigde met Blinding Lights en was een voltreffer. De Canadese artiest investeerde zelf 7 miljoen dollar om ervoor te zorgen dat het concert helemaal naar zijn zin was. En dat was eraan te zien. Voor zo'n geld zou je wel verwachten dat de geluidskwaliteit op elk moment subliem was, maar helaas ...

Nieuws

Bekijk alles
Top