WK voor clubs: Gignac gaat voor nieuwe heldenrol tegen Bayern München

Sport | Bayern München speelt de finale van het WK voor clubs tegen Tigres. De Duitsers zijn uiteraard de grote favoriet, maar bij de Mexicanen hebben ze met aanvaller André-Pierre Gignac een fenomeen in de spits. Kan hij Bayern van een volgende prijs houden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de zomer van 2015 verraste de ondertussen 35-jarige Franse aanvaller de voetbalwereld met een overstap van Olympique Marseille naar Tigres. Die transfer werd vooral in Frankrijk aanzien als 'het einde van zijn carrière', maar niets was minder waar. In Mexico werd Gignac een fenomeen en één van de beste spelers die er ooit in de competitie heeft rondgelopen.

In Frankrijk waren er altijd veel twijfels over hem. Zo werden er vragen gesteld over zijn fysieke paraatheid. A Big Mac for Gignac was jarenlang een populaire leuze bij de fans van de tegenstander en bij de nationale ploeg kon hij nooit echt doorbreken. Hij kon zich daar nét niet in de geschiedenisboeken spelen, want op het EK 2016 wist hij in de finale tegen Portugal niet te scoren. Hij trof de paal en nadien wist Portugal de finale naar zich toe te trekken. De spits werkte daarna nog maar vier interlands af voor Les Bleus.

Waanzinnige statistieken

Sinds zijn transfer in 2015 wist hij in 242 wedstrijden maar liefst 146 keer de weg naar de netten te vinden en daarnaast was Gignac ook nog eens goed voor 35 assists. Sinds zijn komst is Tigres niet te stoppen. Het won vier Mexicaanse landstitels en vorig jaar werd de CONCACAF Champions League binnengehaald.

Het was al de vierde keer dat Tigres de finale speelde met Gignac in de ploeg en deze keer was het wel raak. In de 84ste minuut scoorde hij toen de winnende treffer tegen Los Angeles FC en hij won daar het pleit van… de Mexicaanse sterspeler Carlos Vela. Gignac speelde zich nog maar eens in de geschiedenisboeken.

Topper op én naast het veld

De samenwerking draaide dus uit op een droomhuwelijk, maar ook naast het veld wist hij de harten van de fans te veroveren. Gignac sprak al vrij snel Spaans en maakte zich de Mexicaanse cultuur eigen. Hij paste zich wonderwel aan en die inspanningen worden gesmaakt in Mexico. Hij is geen volgevreten vedette die snel poen komt pakken en in zijn ivoren toren leeft. Gignac verdient er jaarlijks ongeveer 4 miljoen euro en is er uiteraard een grootverdiener, maar tot op heden is hij dat geld volledig waard.

De voormalige Franse international, die in 36 interlands 7 keer scoorde, kan tegen Bayern dus nog maar eens geschiedenis schrijven. Hij loodste zijn team met twee goals tegen Ulsan Hyundai en één treffer tegen Palmeiras naar de finale tegen Bayern München. Gignac wordt aanzien als de beste buitenlandse transfer ooit in het Mexicaanse voetbal en als hij Tigres ook voorbij Bayern kan loodsen, brengt hij het WK voor clubs voor de eerste keer naar Mexico. Tigres en Gignac, een mooier voetbalsprookje bestaat er niet.

De finale tussen Bayern München en Tigres is op 11 februari vanaf 18u55 live te volgen op Canvas. Andermaal, in sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top