Twee duels tussen de provincies Antwerpen en Limburg kruiden speeldag 27

Jupiler Pro League | Speeldag 27 in de Jupiler Pro League staat voor de deur. Terwijl Moeskroen en Cercle Brugge een zespunter mogen uitvechten op zaterdag, strijden de eerste achtervolgers op leider Club Brugge allemaal op zondag in een thuismatch.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KV Mechelen en KAA Gent openen op vrijdagavond de debatten. Beide teams vertoeven in de rechterkolom van het klassement en draaiden nog niet meteen het seizoen dat vooraf gehoopt werd. Vooral voor Gent wordt het een seizoen om snel te vergeten. De top vier lijkt veraf voor de Buffalo’s.

Zespunter onderaan het klassement

Op zaterdag volgen er drie duels. KV Oostende, de verrassing in de Belgische eerste klasse, moet geografisch gezien de verst mogelijke trip maken. De kustboys trekken namelijk naar de compleet andere kant van het land. Aan de Kehrweg wacht een duel met Eupen. Oostende blijft meedingen naar een plek in de top vier, wat nu al een straffe prestatie is van de West-Vlamingen.

Nadien volgt de kraker in de kelder van het klassement. Cercle Brugge trekt richting Moeskroen. Voor Cercle wordt de ontmoeting eentje waarin enkel de driepunter zal tellen. Wil de Vereniging namelijk nog uitzicht hebben op de veilige 16de plaats, telt enkel winst bij Moeskroen.

Later op de dag eindigen rode lantaarn Waasland-Beveren en Charleroi het zaterdagblok. Voor de Waaslanders geldt hetzelfde verhaal als Cercle Brugge, al is tegenstrever Charleroi uiteraard een ander paar mouwen.

Leider pas maandag aan de bak

Het zwaartepunt ligt zoals vaker op zondag. Dan komen ook de eerste achtervolgers op Club Brugge aan bod. Anderlecht en KV Kortrijk bijten de zondagspits af, nadien krijgt Zulte Waregem de Luikenaars van Standard over de vloer. De avond wordt echter gevuld met twee duels tussen de provincies Antwerpen en Limburg. Zo krijgt Racing Genk de Ratten van Beerschot over de vloer en trekt Sint-Truiden dan weer naar de Antwerpse Bosuil.

Tot slot wordt er ook een duel op maandagavond afgehaspeld om speeldag 27 helemaal af te sluiten. Leider Club Brugge mag in het eigen Jan Breydel OH Leuven ontvangen. Het wordt een speciaal weerzien met Siebe Schrijvers, die in de wintermercato van Brugge naar Leuven trok.

Het programma van speeldag 27 in de Jupiler Pro League

Vrijdag 19/02
KV Mechelen - KAA Gent (20u45)

Zaterdag 20/02
Eupen - KV Oostende (16u15)
Moeskroen - Cercle Brugge (18u30)
Waasland-Beveren - Charleroi (20u45)

Zondag 21/02
Anderlecht - KV Kortrijk (13u30)
Zulte Waregem - Standard (16u)
Racing Genk - Beerschot (18u15)
Antwerp - STVV (20u45)

Maandag 22/02
Club Brugge - OH Leuven

Volg alle duels in de Jupiler Pro League via het kanaal van Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal, in sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top