Union SG zet alles op alles om cupmatch tegen Anderlecht door te laten gaan

Sport | De koudeprik zorgt voor kopbrekens bij Union Sint-Gillis. De Brusselaars moeten donderdag gastheer spelen voor de buren van RSC Anderlecht, maar het kost heel wat tijd én moeite om de bekerclash ook effectief gespeeld te krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot de meeste eersteklassers beschikt de leider uit 1B nog niet over een volwaardig verwarmings- en afvoersysteem waardoor het veld van het Joseph Mariënstadion het dezer dagen ook stevig te verduren krijgt. Maar bij Union wordt er met man en macht gewerkt om het veld speelklaar te krijgen.

Zo heeft de club het veld helemaal onder zeilen verstopt om te verhinderen dat de sneeuw en de kou rechtstreeks in de grond trekt. Daarnaast worden er op verschillende plekken warmtekanonnen ingezet om het veld niet te laten bevriezen. Cruciaal daarbij is dat tal van vrijwilligers de sneeuw van de zeilen houden zodat de kanonnen optimaal kunnen verwarmen.

De club doet er sinds zaterdag elke dag alles aan om het veld in de beste omstandigheden speelklaar te krijgen en zal wellicht tot de laatste moment ook alles op alles moeten blijven zetten om de koude uit de grasmat te houden.

?? Sinds zaterdag helpen vele vrijwilligers en onze greenkeepers om ons veld speelklaar te krijgen voor onze Bekerwedstrijd van donderdag! ?? We danken hen voor het harde werk!

Geplaatst door Royale Union Saint-Gilloise op Maandag 8 februari 2021

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top