De FUT Qualifier 3 vond afgelopen weekend plaats en verschillende Belgen hebben nog een troef in de race richting kwalificatie voor het WK op FIFA 21. We overlopen samen de resultaten van de verschillende Belgen die aan de competitie hebben deelgenomen.

 

Ter herinnering, elke speler moest aan verschillende voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen aan één van de drie Europese qualifiers, voorafgaand aan het main event van de competitie. Van de 1024 deelnemers op elke console komen alleen de 64 beste spelers van elk platform in aanmerking voor de play-offs.

We beginnen met Abdullah Waiss, de speler van KRC Genk. Hoewel hij vanaf het begin deelnam aan de competitie, kreeg hij onderweg met een kleine onvoorziene gebeurtenis te maken. Half januari kwam Waiss tot de pijnlijke vaststelling dat zijn account gehackt was en dat al zijn spelers verkocht of geruild waren. Na verschillende pogingen kreeg de speler uiteindelijk zijn team terug voor deze qualifier. Helaas werd Abdullah in de 6e ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld na een stroomstoring. De 30 verzamelde punten lijken onvoldoende om de top 64 te halen. Zijn hoop op kwalificatie wordt dan ook beetje bij beetje kleiner.

Ook zijn Genkse teamgenoot Gilles Bernard, die met AZ Alkmaar in de eDivisie speelt, nam deel aan de competitie. Maar ook hij veroverde slechts 30 punten.

Na zijn prestatie in de tweede qualifier wist ZayroR, de speler van Sint-Truiden, dat hij in de gaten werd gehouden in deze derde kwalificatiecompetitie. De jonge speler begon sterk en won zijn eerste drie wedstrijden, maar hij degradeerde naar de loser bracket na een eerste nederlaag. Daar kwam hij Jbarke07 tegen, de Duitse speler van FC St. Pauli. Helaas voor onze Belg verloor hij ook die wedstrijd en eindigde hij dus op twee nederlagen. Met 140 extra punten staat ZayroR momenteel op plaats 80 in het klassement, een mogelijke kwalificatie ligt dus binnen bereik.

ShadooW uit Luik kon rustig aan de competitie beginnen. Omdat hij in de eerste ronde geen tegenstander had, ging hij rechtstreeks door naar de tweede ronde. Kon hij zijn prestaties van de eerste Europese qualifier herhalen? Het antwoord is nee, het ging niet zoals gepland. Hij eindigde zijn qualifier met een balans van 4-2.

MatthaX, de voormalige Belgische kampioen, lijkt het moeilijk te hebben om zijn niveau van vorig seizoen terug te vinden. Met een top 257 en slechts 30 extra punten zijn de kwalificatiekansen voor de nieuwe Wanted-speler nu bijna nihil.

De prestatie van de week is zonder twijfel die van Marou10__. De jonge speler, nochtans afwezig in het Belgische profcircuit, heeft dit weekend meer dan bevredigende resultaten geboekt. Hij sloot zijn eerste kwalificatiedag af met vijf zeges en nul nederlagen! Het vervolg van de competitie zag er goed uit, want Marou begon zijn zondag met een overwinning tegen TimSpaan. Daarna verloor hij jammer genoeg twee keer op rij. Hij behaalde een top 17-plek en mocht 480 punten toevoegen aan zijn conto! Hierdoor eist hij plek 56 op in het klassement. Marou kan dus beginnen dromen van de kwalificatie.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de vorderingen van onze spelers in de race richting play-offs!

Copyright afbeelding: FIFA Global Series