Tijd voor muziek: livestreams uit Botanique en Sound of Ghent

Festivals | Het is de Week van de Belgische muziek! Hoewel we niet naar de concertzalen kunnen, komen zij wel nog steeds naar ons. Enkele grote Belgische cultuurhuizen zorgen er namelijk via een livestream voor dat je nog steeds van thuis uit kan volgen wat er gaande is in de muziekwereld. Deze week: Meyy en Bram De Looze Trio.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Botanique: MEYY

Door La Vague Parallèle werd ze omschreven als “de heropleving van de Belgische Engelstalige scene” en door Moustique als “een popster in wording”. Charlotte Meyntjes, beter bekend als MEYY, is een zangeres en producer uit Brussel. Ze bracht een jaar geleden haar debuutalbum ‘Spectrum’ uit, een r&b-getinte EP met mysterieuze en bijna hypnotiserende tonen. De muziek is donker en doet haar stem volledig tot zijn recht komen.
 
Op vrijdag 12 februari om 19u krijgt MEYY de kans om haar muziek met de mensen te delen via de livestream van Botanique. Fans van r&b zullen hier zeker hun ding in vinden. Tickets zijn gratis, maar donaties zijn welkom. Meer info vind je hier.
 

Sound of Ghent: Bram De Looze Trio en Urbex

Ook Gent zet zijn talent in de kijker. Vanuit zeven grote cultuurspelers in de stad worden livestreams uitgezonden tijdens de Week van de Belgische muziek. De Bijloke doet ook mee aan het eerste online livestream festival op Sound of Ghent en brengt vrijdagavond jazz naar je woonkamer.
 
Een van de grootste talenten van het moment, pianist Bram De Looze, stelt voor de allereerste keer zijn internationale jazz trio voor. Dat vormt hij samen met drummer Eric McPherson en contrabassist Felix Henkelhausen. Daarnaast focust Urbex, onder leiding van drummer Antoine Pierre, op het jazzalbum ‘Bitches Brew’ van Miles Davis. Het wordt een knaller van formaat vrijdagavond om 20u en tickets vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top