Pascal Ackermann mikt op een hattrick in de Clásica de Almería

Sport | Aanstaande zondag, 14 februari, vindt de 36e editie van de Clásica de Almeria plaats, de eerste grote afspraak voor de massasprinters. Tweevoudig titelverdediger, de Duitser Pascal Ackermann, zal onder de Spaanse zon proberen om zijn naam driemaal na elkaar op de erelijst van de eendagskoers te schrijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het profpeloton zal in februari eindelijk nog eens kunnen fietsen op de Spaanse wegen. Dat was geen uitgemaakte zaak, gezien de vele afgelastingen en het uitstellen van de afgelopen weken, waarbij met name de gebruikelijke evenementen aan het begin van het seizoen, zoals de Ronde van Andalusië, de Challenge of Mallorca, de Ronde van Murcia en de Ronde van Valencia, van de kalender zijn verdwenen.
 
De organisatoren van de Clásica de Almería hebben onlangs echter groen licht gekregen van de autoriteiten en de wedstrijd zal eindelijk volgens plan kunnen doorgaan, op voorwaarde dat strikte gezondheids- en veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen. Het is meteen een gelegenheid om enkele van de grote namen in het sprinten aan het werk te zien.
 
Ackermann voor een historische drievoudige overwinning?
 
Het parcours van de eendagskoers is immers weinig veranderd ten opzichte van de vorige edities. Na een lastige beginfase zullen de renners langs de Andalusische kust terugkeren naar zeeniveau voor een vlakke finale en de traditionele finish in Roquetas de Mar waar we, behoudens grote verrassingen, opnieuw getuige zouden moeten zijn van een massasprint.
 
Een zekere Pascal Ackermann, tweevoudig titelhouder in Andalusië, kijkt er alvast naar ruit. Met de steun van onze landgenoot en neoprof Jordi Meeus zou de Duitse sprinter van BORA-hansgrohe de allereerste renner kunnen worden die de Clásica de Almería voor de derde keer wint.
 
De terugkeer van Cavendish
 
Maar hij is niet de enige sprinter die al uitkijkt naar zijn eerste succes dit seizoen, want dit jaar staan niet minder dan 11 WorldTour-teams aan de start in Puebla de Vícar. Onder hen zijn de Belgische ploegen Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux en Deceuninck-Quick Step. In de ploeg van Patrick Lefevere zullen alle ogen gericht zijn op een zekere Mark Cavendish.
 
De 35-jarige Brit maakt zijn comeback in Andalusië bij het team waarin hij tussen 2013 en 2015 succes boekte. Na enkele rotjaren zal de winnaar van 30 etappes in de Tour de France en winnaar van de Clásica in 2015 zeker willen laten zien dat hij nog niet mag worden afgeschreven.
 
Maar de concurrentie zal stevig zijn voor Cav. In de Clásica start een sterk deelnemersveld van sprinters, met naast Ackermann onder meer Alexander Kristoff, Fernando Gaviria, Luka Mezgec, Giacomo Nizzolo, Danny van Poppel en Matteo Moschetti. Aan Belgische zijde zou Timothy Dupont, recentelijk etappewinnaar in de Ster van Bessèges, zich bij de massasprint moeten kunnen manifesteren.
 
Volg de Clásica de Almería deze zondag 14 februari live op Eurosport 1 vanaf 15.30 uur.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top