Junior Bake Off Vlaanderen: tijd voor de finale!

Wekenlang hebben ze erom gestreden, maar vanavond is het zover. Drie jonge baktalenten halen voor de laatste keer het onderste uit de kan om gekroond te worden tot winnaar van ‘Junior Bake Off Vlaanderen’. Om je helemaal in de stemming te brengen, stelt Proximus Pickx nog eens de drie finalisten voor. Wie is jouw favoriet?

Eleonore De Nijs (11)

Eleonore was de allerjongste van het team jonge bakkers, maar liet haar leeftijd zeker niet in haar nadeel spelen. De benjamin van de kandidaten had deelnemen aan een bakwedstrijd al een tijd op haar bucketlist staan en nu kan ze daar de finale nog aan toevoegen. De weg naar de laatste proef legde ze ook niet helemaal alleen af, aangezien haar trouwste vriend ‘slaapbeer’ altijd aan haar zijde stond. Elke week was de knuffelbeer present in de baktent.
 
Tijdens de halve finale was het even spannend, aangezien Eleonore hier en daar wat flaters beging. Zo maakte ze een boeltje van haar werkplek tijdens de technische proef van Dominique Persoone, waardoor ook het eindresultaat niet geweldig was. In plaats van de pecannoot te verwerken in haar koek, was hij er gewoon bovenop komen te liggen en dat kostte haar punten. Gelukkig maakte het spektakelstuk alles goed. De chocoladetaart met prachtige laagjes verzekerde haar van een plek in de finale.
 

Lars Bosschaerts (15)

Van de jongste naar de oudste van de bende. Lars is ontzettend stressbestendig, maar brengt ook de nodige chaos naar de keuken. Bakken is maar een van zijn grote passies, want deze vijftienjarige is ook gebeten door de musicalmicrobe. Spotlights zijn voor hem geen probleem, dus het is ook niet gek dat hij geen bijkomende stress voelde om te gaan bakken voor de camera’s.
 
Voor Lars startte de halve finale veel beter, want hij blonk uit in de technische proef. Vooral zijn praliné viel in de smaak bij de juryleden. Het spektakelstuk was andere koek, want de upside-down-dripcake die hij in gedachten had bleek niet stevig genoeg, waardoor de chocoladedruppels dan ook maar gewoon naar beneden gleden in plaats van naar boven. Ondanks die kleine misstap was de jury onder de indruk van zijn kunnen, alleen de afwerking had strakker gemogen. Maar van deze vrolijke chaoot kan je natuurlijk een tikkeltje slordigheid verwachten.  

Cato Isselee (12)

Cato bakt naar eigen zeggen al heel haar leven. Eerst was ze nog mama’s assistente, maar in het derde leerjaar begon ze eigen creaties te maken. Ondertussen is het op elk familiefeest haar taak om de taart te verzorgen. Of ze van dat talent later haar beroep wil maken, weet ze nog niet. Maar meedoen aan ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ zou alvast een mooi begin zijn.
 
De grootste flater in Cato’s parcours beging ze tijdens de halve finale. Tijdens de technische proef had ze namelijk zout in plaats van suiker gebruikt, waardoor het baksel een echt misbaksel werd. Gelukkig trok ze de situatie recht met een subliem spektakelstuk. De juryleden werde omvergeblazen door haar zomerse chocoladetaart. Dankzij het mooie dambordpatroon in de biscuit en een lekkere toets van de frambozen, werd ze alsnog gekroond tot beste bakker van de dag. Een mooie aanloop naar de finaletitel?
 
Bekijk ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ op 10 februari om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Top