Zal nieuwkomer Tahith Chong vlammen tegen Sporting Charleroi?

Jupiler Pro League |

Dit weekend zakt Club af naar Sporting Charleroi. De zebra’s wonnen de heenwedstrijd op de allereerste speeldag, maar het Club in augustus vergelijken met de ploeg van nu zou de waarheid geweld aandoen. Brugge heeft enkele unieke spelers aangetrokken tijdens de voorbije wintermercato waarvan ééntje in het oog springt: Tahith Chong. Kan hij het spel van de blauw-zwart nog beter maken?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was de op de allereerste speeldag van de Jupiler Pro League dat Club Brugge met de billen bloot ging thuis tegen Charleroi. De troepen van Clement waren net kampioen geworden en torenhoog favoriet maar toch stond het Brugse vizier nog niet op scherp daar profiteerden de carolo's maar al te graag van. 

Op speeldag 24 is van het aarzelende Club niets meer te merken. Meer zelfs, Club staat op moment van schrijven veertien punten voor op eerste achtervolger Antwerp en 20 punten voor op Charlerloi. De spelers van Club kunnen dus met heel wat vertrouwen op de bus stappen richting het zuiden van het land en dat is mede te danken aan toptransfers Noa Lang en Bas Dost. Gek genoeg staat er sinds deze winter nog een andere topspeler op de loonlijst van Club: Tahith Chong.

Nederlands goudhaantje

De 21-jarige Nederlander staat te boek als een groot Nederlands voetbaltalent. Tot zijn zestiende speelde de jonge knaap bij Feyenoord, maar toen maakte hij al snel de overstap naar het grote Manchester United. Helemaal vreemd voor België is Chong niet. Hij speelde immers al als international tegen de Rode Duivels in januari 2019 en kwam ook al in actie tegen Club Brugge tijdens de vorige Europa League-campagne.

Dit seizoen werd Chong uitgeleend door Manchester United aan het Duitse Werder Bremen. Maar diep in Duitsland brak de jonge Nederlander echter geen potten: hij mocht tijdens de hele eerste seizoenshelft amper 13 wedstrijden mee voetballen en verzamelde amper 380 minuten speeltijd. Omdat Manchester United zijn goudhaantje liever niet op een Duitse bank weg ziet kwijnen, maakte ze aanspraak op Brugge om Chong kansen te geven.

Techniek en snelheid

Het middenveld van Club bevat twee belangrijke spilfiguren: Hans Vanaken en Ruud Vormer. Beide spelers combineren fysieke présence met een doortastende passing wat het Brugse middenveld tot een ijzersterk breekijzer maakt. Tahith Chong zou volgens kenners over dezelfde techniek en presence beschikken maar zou daar bovenop nog een extra schep creativiteit doen. Het is die creativiteit die in tandem met de kwaliteiten van Vanaken en Vormer wel eens tot een sterke combinatie kan leiden op het middenveld.

Chong stond tijdens de bekermatch tegen Olsa Brakel meteen in het Brugse elftal en gaf meteen zijn visitekaartje mee. Hij scoorde de 5-1 voor Club en gaf een assist aan Hans Vanaken. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn: Chong zal voor Club niet kunnen aantreden in de Europa League. Coach Philippe Clement koos ervoor om Bas Dost, Stefano Denswil en Nabil Dirar te selecteren voor die belangrijke Europese wedstrijden. Chong zal dus voorlopig enkel op de Belgische velden te bewonderen zijn.

Andermaal… in sport is alles mogelijk!

Volg de Jupiler Pro League integraal op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top