Volg de loting voor eEURO 2021!

Nieuws |

Na het succes van eEURO 2020 besloot UEFA om het esportstoernooi in 2021 nog eens over te doen. Vanavond vinden alvast de lotingen plaats voor eEURO 2021 en zullen heel wat teams te weten komen in welke kwalificatiegroep ze zullen belanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie volgt Italië op winnaar van eEURO 2020? Dat is de vraag die menig esportliefhebber zich vanaf vanavond zal stellen na de loting van eEURO 2021. Italië schakelde vorige zomer in een spannende finale Servië uit met 3-1 en zorgde voor een ware apotheose na een spannend digitaal eindtoernooi. UEFA meent goud in handen te hebben met haar eEURO-toernooi en plant dit jaar dan ook een nieuwe editie.

Om 20u00 beginnen ze eraan: dan worden de 55 deelnemende landenploegen onderverdeeld in tien poules. Vijf poules zullen bestaan uit vijf landen, en nog vijf andere poules zullen bestaan uit zes landenteams. Op basis van hun prestaties van het vorige jaar zullen de landen onderverdeeld worden in verschillende groepen.

De volgend stap, de eigenlijke kwalificaties, beginnen in maart en duren tot in mei. Elk land zal twee keer tegen haar rechtstreekse tegenstanders uit haar groep spelen en de winnaars stoten door naar de volgende ronde. De tien groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de finale in Londen op 9 en 10 juli. De ploegen na deze ronde op de tweede plaatsen prijken, behaalden in hun groep spelen in mei play-offs om uit te maken wie alsnog een finaleplaats kan claimen in Londen.

Tijdens de laatste en beslissende fase van het toernooi worden de overgebleven landen onderverdeeld in vier groepen van vier. Zij spelen op hun beurt één wedstrijd tegen elke tegenstander in hun groep. De twee beste teams van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales waarin ze elk drie wedstrijden spelen. De finale wordt vervolgens afgewerkt in vijf wedstrijden. De winnaar wordt aangeduid volgens het principe the-best-of-five.

Loting live te volgen

UEFA maakt zich sterk dat alle wedstrijden te zien zullen zijn op haar YouTube-kanaal. De loting voor de eerste ronde kan je vanavond volgen op de website van UEFA (en al haar sociale media-accounts) vanaf 20u00. De trekking zou niet langer dan een halfuur in beslag nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top