Elise Mertens tankt vertrouwen dankzij winst Gippsland Trophy-toernooi

Sport |

Elise Mertens (WTA 20) bereidt zich naarstig voor op de start van de Australian Open. Met verve zo blijkt, want de 25-jarige tennisster uit Leuven won zopas de Gippsland Trophy inclusief een geldprijs van 447.620 dollar. Met deze eindoverwinning schrijft ze alweer een zesde WTA-titel op haar conto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Australian Open gaat morgen al van start, maar toch wou Elise Mertens het zekere voor het onzekere nemen en naar aanloop van het grote tennistoernooi down under extra speelminuten verwerven op het Gippsland Trophy-toernooi. Die beslissing legde haar geen windeieren want Mertens stootte door naar de finale waarin ze de Estse tennisster Kaia Kanepi (WTA 94) uitschakelde in twee sets: 6-4 en 6-1. 

Osaka viel uit

De weg naar de finale zat vol onverwachte wendingen. Mertens startte als zevende reekshoofd en maakte onverwacht korte metten met enkele sterke tegenstanders zoals de Française Caroline Garcia (WTA 44) en de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 5) in de kwartfinales. Het was vooral deze laatste prestatie die de ogen van het internationale tenniscircuit naar Mertens deden richten. 

Omdat Naomi Osaka (WTA 3) (haar tegenstandster in de halve finale) forfait gaf wegens blessureleed, kon Mertens het niet opnemen tegen één van de meest getalenteerde speelsters van het moment en dat was balen. Mertens mocht wel meteen doorstoten naar de finale van het toernooi en daarin nam ze het op tegen de Estse speelster Kaia Kanepi (WTA 94). Na een uur spelen won ze deze finale en daarmee ook haar zesde WTA-titel.

Mertens verklaarde zeer blij te zijn met haar overwinning maar uitrusten kan ze nog niet. Aanstaande dinsdag start immers het avontuur waarvoor ze gekomen was: de Australian Open. Starten doet ze tegen de Canadese Leylah Annie Fernandez (WTA 89). En wees maar zeker dat ook zij alles uit de kast zal willen halen tegen Elise Mertens.

Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Volg de 'Australian Open' integraal op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top