Lommel SK besliste zaterdagavond om forfait te geven voor de uitmatch tegen RFC Seraing. Een moedige beslissing van de Limburgse club, die zo haar eigen spelers (en die van Seraing) wat extra ademruimte geeft in een moeilijke periode. Maar ook een belangrijke beslissing voor de strijd om de tweede plek.
Na een recente zes op zes was Lommel opgeklommen van de zesde naar de vierde plek in het klassement. De troepen van Liam Manning stonden zo ook slechts drie punten van de tweede plek van KVC Westerlo. Die plek geeft na het seizoen recht op een promotiematch tegen het nummer voorlaatst uit 1A. De strijd om die tweede plek leek een spannende driestrijd te gaan worden tussen Westerlo, Seraing en Lommel.

Boost voor Seraing

Maar door het forfait van Lommel tegen Seraing zet Lommel zichzelf in een veel moeilijkere positie. Het directe gevolg van de forfaitnederlaag is natuurlijk dat Seraing drie punten wegloopt van Lommel, maar het indirecte gevolg kan mogelijk ook doorslaggevend worden. Bij een gelijke stand tussen twee teams worden er bepaalde criteria gehanteerd om de ranking verder te bepalen.

Allereerst wordt er naar het aantal gewonnen wedstrijden gezien. Seraing gaat nu naar 10 zeges terwijl Lommel op 8 blijft steken. Als Lommel alsnog langzij zou komen, dan komt wordt het doelsaldo bepalend. Daar stond Seraing nu één goal voor op Westerlo en twee goals op Lommel. Dankzij de 5-0 overwinning komen de Luikenaars nu op +14 terwijl Lommel naar +2 wegzakt. En zo gaapt er plots een kloof van twaalf doelpunten tussen de Luikenaars en de Noord-Limburgers. Ook KVC Westerlo is nu in het nadeel, want zij moeten nu zes goals inhalen op Seraing.

Dit alles is wel pas belangrijk bij een gelijke stand in punten en in overwinningen natuurlijk. Desalniettemin krijgt Seraing een boost in de strijd om plek twee, terwijl Lommel zichzelf zo goed als zeker heeft verplicht om voor een hoger puntenaantal dan Seraing te gaan dus seizoen.

Punten

RFC Seraing: 32
KVC Westerlo: 30 (match minder gespeeld)
Lommel SK: 27

Gewonnen matchen

RFC Seraing: 10
KVC Westerlo: 8 (match minder gespeeld)
Lommel SK: 8

Doelsaldo

RFC Seraing: +14
KVC Westerlo: +8 (match minder gespeeld)
Lommel SK: +2