Lommel geeft tekst en uitleg bij forfaitnederlaag: "Alle mogelijke scenario's doorgenomen"

Challenger Pro League | Lommel SK maakte zaterdagavond een stevig statement door forfait te geven voor de belangrijke competitiewedstrijd bij RFC Seraing. De reden van het forfait ligt bij de corona-uitbraak die de Limburgers sinds enkele dagen in de ban houdt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch bleek uit de laatste controles dat Lommel SK eventueel wel zou kunnen aantreden omdat de grens van zeven besmette spelers niet bereikt werd, waardoor een uitstel niet mogelijk was. Maar met een tiental besmettingen bij spelers en technische staf én de daaropvolgende quarantainemaatregelen voor de rest van de spelers, vond Lommel het niet opportuun om af te reizen naar Luik.

"Het medisch advies gaf aan dat er de komende dagen meer positieve gevallen zouden kunnen opduiken", klinkt het in een persboodschap op de website van de club. "Daardoor is Lommel SK van mening dat het doorgaan van de wedstrijd tegen Seraing het risico op een voortzettende stijging van het aantal infecties zou vergroten."

Bescherming

Operationeel directeur Simon Van Kerckhoven licht verder toe. "Gezondheid en veiligheid zijn altijd onze eerste prioriteit. De club heeft besloten - als allerlaatste optie én nadat alle mogelijke scenario's doorgenomen werden - om de wedstrijds te schrappen. Het was van vitaal belang dat we alles zouden doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om onze spelers en staf, alsook de tegenstanders te beschermen."

De club beseft ook dat een forfait hen een stevige terugslag geeft in de strijd om de tweede plek, maar accepteert de sportieve gevolgen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top